четвер, 07 травня 2015 16:50

"Дніпру" доведеться сидіти в обороні – о 22.05 команда Мирона Маркевича почне історичний матч в Неаполі

"Дніпру" доведеться сидіти в обороні – о 22.05 команда Мирона Маркевича почне історичний матч в Неаполі
Мирон Маркевич став першим українським тренером після Валерія Лобановського, якому вдалося вивести свій клуб у півфінал єврокубків fcdnipro.ua

Навіть Мирон Маркевич не грає в дипломатію і не говорить, що шанси 50 на 50. Не станемо цього робити і ми. Скажемо відверто – якщо перед повторним матчем у Києві збережеться інтрига, це стане успіхом дніпропетровської команди. Бо неаполітанці уміють вирішувати долю протистояння у першому ж матчі.

Отже, сьогодні ½ фіналу Ліги Європи. Перший матч. "Наполі" - "Дніпро". О 22.05 за київським часом дасть перший свисток лікар швидкої допомоги. Гра в італійському Неаполі на стадіоні "Сан Паоло". Там працює наш кореспондент і саме з місця подій ми плануємо текстову трансляцію, почавши її за годину до поєдинку. Історичного – "Дніпро" ще не грав у півфіналі єврокубків.

А до нього – передматчеве резюме

"Дніпру" пощастило дійти до півфіналу

Зовсім не применшуємо звитяги дніпропетровської команди. Бо слабка б не пройшла, скажімо, грецький "Олімпіакос", який бив цього євросезону іспанський "Атлетіко" та італійський "Ювентус". Але якщо тобі в чвертьфіналі потрапляє "Брюгге", а не "Севілья", "Вольфсбург" чи "Фіорентина" - це талан. Хоча "Брюгге" ще теж треба обіграти – у Лізі Європи це зміг зробити тільки "Дніпро"

Не можна себе втішати слабшим рівнем чемпіонату Італії

Ні, звичайно, зараз не "золоті" для серії "А" 90-ті (в УПЛ "золотих" ніколи і не було).  Але, даруйте, Англія, наприклад, "вилетіла" з євросезону ще у 1/8 фіналу, а Італія делегувала до півфіналу три команди. І чемпіон серії "А" перемагає чинного чемпіона Європи.

А суперник "Дніпра" не тільки розуміє, що перемога в Ліги Європи дасть йому путівку до групового турніру Ліги чемпіонів 2015/16. Він ще має тренера, який не здатен пройти рівно довгу дистанцію чемпіонату, зате надзвичайно сильно грає стикові матчі. Наслідок – титул чемпіона Європи-2005 з "Ліверпулем" та дві перемоги у другому за значимістю європейському турнірі. З "Валенсією"-2004 та "Челсі" - 2013. Є ще ця перемога, але перебільшувати її значення не будемо – де "Інтер", а де клуб з Конго?

"Дніпру" доведеться "сидіти" в обороні

"Наполі" Бенітеса не грає у настільки запальний футбол як за часів Еді Реї та Вальтера Маццаррі. Це зрозуміло, інакше б іспанський тренер не вважався б гуру тактики. Але все одно 37-мільйонний Ігуаїн та партнери намагаються діяти в атаку. І забивають чимало – це відчули і "Вольфсбург", і "Мілан". Тому "Дніпру", хоч і не любить Маркевич таку гру, доведеться "танцювати" від суперника. Добре, що на високому рівні проводить сезон голкіпер Бойко, а Дуглас у попередніх євроматчах був справжнью скелею.

Гості, напевне, вийдуть на матч з трьома опорниками. Ніякого Бруно Гами у центрі поля. Тільки руйнівники – Канкава, Федорчук. Трохи "вище" Ротань, хоч хтось відряджатиме Коноплянку чи Лучкевича у контратаку. І виконувати "стандарти". Після навісів "Наполі" відчуває проблеми - навіть "Мілан", який давно не має тренера та плану на гру, у меншості міг відкривати рахунок на "Сан Паоло". І взагалі "Наполі" у тому матчі повівся дивно. Отримав чисельну перевагу на першій хвилині і не знав, що з нею вдіяти.

Захист "Наполі" - слабка ланка

І воротар – так собі. Андухар був основним у "Катанії", яка вилетіла до серії "В". Але чи вдасться гостям, враховуючи кусючих опорників "Наполі", довести м'яч до тієї оборони?

Флангова гра

Коноплянка – це ноги та швидкість, але у "Наполі" таких троє – Кальєхон, Мертенс та Інсіньє. Тому команда Бенітеса грає широко, а в середині другого тайму на поле виходить свіжий вінгер. Нам дуже пощастить, якшо Рафа заграється і випустить на цю позицію Де Гузмана. Так вже бувало і нічого путнього з цього не виходило. Для "Наполі". А сьогодні те, що проти "Наполі" - те за нас.

Не забуваємо – текстова на gazeta.ua о 21.05, за годину до стартового свистка. І спасибі "Дніпру". За те, що ми досі в "єврокубковій" грі.

Зараз ви читаєте новину «"Дніпру" доведеться сидіти в обороні – о 22.05 команда Мирона Маркевича почне історичний матч в Неаполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути