середа, 06 травня 2015 14:27

"Наполі" вирішує питання у першому матчі – як італійці та "Дніпро" дійшли до півфіналу Ліги Європи

"Наполі" вирішує питання у першому матчі – як італійці та "Дніпро" дійшли до півфіналу Ліги Європи
Один із лідерів "Наполі" - Марек Гамшик eurosport.ru

Завтра о 22.05 "Наполі" та "Дніпро" зіграють перший півфінальний матч Ліги Європи з футболу. Підопічні Мирона Маркевича сьогодні вранці вилетіли на південь Італії, а ми поки що нагадаємо як суперники опинилися на цій стадії турніру.

Неаполітанці дійшли до півфіналу значно переконливіше, ніж "Дніпро". Не особливо напружуючись, "Наполі" виграв групу з швейцарським "Янг Бойз", чеською "Спартою" та словацьким "Слованом". У матчах плей-офф італійський клуб намагався вирішити долю протистояння вже в першому матчі. Для початку в 1/16 "Наполі" розтрощив на виїзді турецький "Трабзонспор" - 4:0. Домашній поєдинок, який уже нічого не вирішував, підопічні Бенітеса дозволили собі програти — 0:1.

Те саме сталося із наступними суперниками неаполітанців. Більш-менш гідно програло лише московське "Динамо". Москвичі поступилися на виїзді - 1:3, причому першими відкрили рахунок. У столиці Росії було зафіксовано нульову нічию, хоча господарі нарікали на суддів, які не зарахували їм два гола забиті із офсайду.

Ще менше пощастило другій команді нинішньої німецької першості – "Вольфсбургу" в чвертьфіналі. У першій грі на своєму полі "вовки" були биті - 4:1 на користь італійців. В жодному матчі команда, яка перемагала "Баварію" - 4:1, не виглядала так жалюгідно. В домашній грі "Наполі" швидко забив два м'ячі, але потім, змилосердившись, дозволив німцям зрівняти рахунок – 2:2.

"Дніпро" ледве "вислизнув" із групи. Команда Маркевича "зависла" після того, як міланський "Інтер" пропустив гол від азербайджанського "Карабаха" на останній хвилині гри. Але чи не вперше за історію незалежної України нам допоміг суддя, який цей м'яч скасував. Відтак із групи вийшов "Дніпро". А ще "Інтер". А не вийшли "Карабах" та французьський "Сент-Етьєн".

Далі дніпропетровці перемагали без усілякої сторонньої допомоги. В 1/16 були биті доволі переконливі греки із "Олімпіакоса": 2:0 в Києві, і 2:2 в Піреї.

Найважче довелося з нідерландським "Аяксом". Гол Зозулі виявився єдиним у київській грі - 1:0. В Амстердамі наламав дров майбутній утікач – лівий захисник Ежідіо. Він вирішив "форсанути" перед своїми ворітьми й "привіз" гол у свої ворота. Ситуацію врятував Коноплянка, забивши цілком "голландський" м'яч у стилі Роббена більярдним ударом в дальній кут. Ще один гол "Аякса" вже не врятував ситуацію. "Дніпро" поступився 1:2, але пішов далі завдяки правилу виїзного гола.

В чвертьфіналі українці за 8 хвилин до завершення двораундового протистояння змогли "дотиснути" бельгійський "Брюгге": 0:0 в Бельгії, та 1:0 в Києві.

За такого розкладу слід очікувати ураганного "Наполі" вже в першому таймі. Якщо "Дніпро" протримається, може на щось розраховувати в Києві.

Зараз ви читаєте новину «"Наполі" вирішує питання у першому матчі – як італійці та "Дніпро" дійшли до півфіналу Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути