пʼятниця, 11 травня 2012 17:59

"Ми 5 років чекали на це" - Шукер і Шевченко презентували Кубок Анрі Делоне
14

Фото: ФОТО: Андрій ШМАТОВ

У Київ привезли Кубок Анрі Делоне, за який змагатимуться на Євро-2012. Презентували його в колонній залі Київської міської адміністрації секретар Київради Галина Герега, директор Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, капітан збірної України Андрій Шевченко і посол УЄФА Давор Шукер та голова КМДА Олександр Попов.

"Ми дуже хотіли щоб кубок побачили якомога більше міст. Тому сьогодні він починає тур "Зустрічай кубок" по Україні. Турне це можливість виграти квитки на євроматчі та отримати м'ячі турніру, зустрітися з талісманами Славеком та Славком, взяти участь у майстер-класі фрістайлерів, конкурсі на швидкість ударі по м'ячу, у якому не буде брати участь Андрій Шевченко і стати одним з героїв фільму про Євро" - сказав на презентації Маркіян Лубківський.

Згодом, кубок винесли на вулицю та показали усім киянам. Під час урочистостей під адміністрацією міліціонери затримали чоловіка, що розклеював сердечка від політичної партії "Батьківщина". Він заліз на електричний стовп та почав клеїти наліпки. Звідти його стягнули двоє правоохоронців та відтягнули у бік метро Хрещатик.

Після презентації Кубок Європи на даху автомобіля почесним маршем відвезли до Майдану Незалежності. Попереду його супроводжували дівчата-барабанщиці з ансамблю "Киянка", далі слідувала автівка з трофеєм, а замикав колону муніципальний оркестр Києва. Кубок встановили біля підніжжя монумента Свобода в спеціальне скляне приміщення. На вихідних, з 10:00 до 20:00 усі бажаючі зможуть сфотографуватись з трофеєм.

"У дитинстві я багато мріяв. І мріяв щиро, усім серцем. Тому я звертаюсь до всіх українців вболівати всім серцем і в єдиному пориві всі мрії щодо Євро-2012 можуть стати реальністю. Це стосується і мрії про перемогу української збірної у фіналі чемпіонату. 5 років ми чекали на те, щоб кубок Анрі Делоне приїхав в Україну – і це здійснилось. Тепер треба усім серцем мріяти про перемогу" - наголосив капітан збірної України Андрій Шевченко.

Кубок Анрі Делоне названий на честь першого генерального секретаря УЄФА. Переможець Євро буде зберігати кубок у себе чотири роки, до наступного чемпіонату Європи. Він срібний, має 60 сантиметрів заввишки та важить 8 кілограм.

Сьогодні о 19:00 на Майдані Незалежності відбудеться святковий концерт де співатимуть гурти "Скай", "Крихітка Цахес", ТНМК, "Воплі Відоплясова", а також учасниця Євробачення Гайтана.

Турне кубку Анрі Делоне по Україні:

11-13 травня кубок буде в Києві

14 травня - в Івано-Франківську

15-17 травня - у Харкові

18-20 травня - в Донецьку

21 травня - в Дніпропетровську

23-25 травня - у Львові

26 травня - в Одесі.

Зараз ви читаєте новину «"Ми 5 років чекали на це" - Шукер і Шевченко презентували Кубок Анрі Делоне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути