вівторок, 13 січня 2015 17:10

"Мене називали клоном і братом Шаафа" - Скрипник

"Мене називали клоном і братом Шаафа" - Скрипник
"Якби не було футболу, я б його вигадав" — Віктор Скрипник

Наставник бременського "Вердера" Віктор Скрипник розповів, як ставиться до порівнянь із легендою клубу Томасом Шаафом. Німець довгий час працював тренером у системі клубу. 14 років очолював першу команду "Вердера". У Німеччині чекають, що Скрипник стане для клубу новим Шаафом.

"До таких порівнянь ставлюся з розумінням. Він тренує так. У мене своє бачення футболу. За свою кар'єру гравця я працював з багатьма фахівцями - Павловим, Кучеревським, Лобановським, Магатом. Не тільки з Шаафом.

Ми зустрічалися з його "Айнтрахтом" і програли 2:5. Весь тиждень перед грою, що тільки не писали. Називали мене і клоном Шаафа, і братом Шаафа. А після матчу ніби нічого і не було.

Критика є завжди. Але одна може йти на користь. Ти дивишся і думаєш: "Може й справді так". А є просто шалена критика. Людям не подобається рахунок 2:5. Він нікому не подобається. Навіть моїй доньці.

Після перемог ті ж самі люди пишуть, який ти тренер хороший. Але це нормально. Стараюсь не брати це близько до серця. Якщо все буду пропускати через себе, то мене на довго не вистачить.

Якщо на вулиці мене хтось зупиняє і висловлює якісь побажання, я нікуди не тікаю. Спокійно до такого ставлюся. Ми ж граємо для фанатів. Неправильно вважати себе зіркою і ховатися від людей. Ти за це отримуєш гроші.

Якби не було футболу, я б його вигадав. Не буду говорити, що хочу все виграти чи довгий час працювати тренером на одному місці. Я не одружився з "Вердером". Але мені дуже подобається тут працювати. Стараюсь допомогти команді, в якій я зробив собі ім'я", - каже український наставник.

Більше про перші місяці роботи Віктора Скрипника на посаді наставника "Вердера" читайте у новому номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «"Мене називали клоном і братом Шаафа" - Скрипник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути