пʼятниця, 12 грудня 2014 00:04

"Мамалига по-київськи". "Динамо" обіграло "Стяуа" у заключному матчі сезону

"Мамалига по-київськи". "Динамо" обіграло "Стяуа" у заключному матчі сезону
Фото: fcdynamo.kiev.ua

Київське "Динамо" не без зусиль обіграло на виїзді бухарестський "Стяуа" в заключному матчі групового раунду Ліги Європи, 0: 2, завершивши перемогти осінню частину сезону.

Румуни вже на 5-й хвилині мали реальний шанс відкрити рахунок. Після подачі кутового Шукала абсолютно без перешкод пробивав головою - м'яч пройшов поруч зі стійкою воріт. Динамівці відповіли "люб'язністю" на 11-й хвилині, коли Кравець пробив повз створу воріт, вийшовши один на один після розрізного пасу Беланда.

А через хвилину вже Олександр Шовковський став героєм епізоду, коли Кіпчу вискочив один на один після провалу центру динамівської оборони. Але капітан і ветеран "Динамо" показав, що у нього залізні нерви і парирував удар румуна. А ще через три хвилини кіпер вступив в гру після удару впритул Варела.

Прокинулася команда Сергія Реброва на 20-й хвилині, але одночасно Артем Кравець продовжив парад нереалізованих можливостей. На цей раз форвард замикав навіс Ленса з лівого флангу, але знову не влучив у площину воріт. Останній шанс у "Динамо" забити в першому таймі був на 43-й хвилині. Але Ярмоленко не переграв голкіпера після ювелірної діагоналі від Ленса зліва.

Після перерви господарі продовжили володіти ініціативою, і на 59-й хвилині лише спортивне щастя дозволило динамівцям зберегти недоторканними свої ворота: Кешеру на добиванні влучив у сітку воріт із зовнішнього боку.

І все ж клас киян приніс свої плоди на 71-й хвилині. Ярмоленко уникнув офсайдної пастки після класної розрізної передачі Сидорчука і спокійно катнув м'яч повз голкіпера. Господарі відповіли через хвилину, але динамівський захисник в останній момент заблокував удар Кіпчу з району 11-метрової.

Кияни подвоїли свою перевагу перед самим фінальним свистком. Ленс відправив м'яч у порожні ворота, використавши помилку румунського голкіпера.

Таким чином, "Динамо" вийшло з групи J з першого місця, набравши 15 очок. Другим учасником плей-офф став данський "Ольборг", незважаючи на програш 0:2 "Ріу Аве".

Відзначимо, що цей матч повинен стати останнім для "Стяуа" в історії клубу. Команда програла судовий процес Міністерству оборони Румунії та позбулося права використовувати клубні кольори, назва та символіку. Виняток було зроблено саме для матчу проти "Динамо".

"Стяуа" Бухарест - "Динамо" Київ - 0:2

"Стяуа": Арлаускіс, Шукала, Папп, Варела, Кіпчу, Філіп (Латовлевич, 78), Танасе (Попа, 78), Пререліце, Санмартян, Боурчану (Русеску, 61), Кешер

"Динамо": Шовковський, Гусєв, Драгович, Хачеріді, Бурда, Велозу (Сидорчук, 65), Рибалка, Беланда (Буяльський, 81), Ленс, Ярмоленко, Кравець (Мбокані, 79)

Голи: Ярмоленко, 71, Ленс, 90 + 3

Попередження: Папп, 45 + 1 - Драгович, 26, Велозу, 52, Бурда, 81

Зараз ви читаєте новину «"Мамалига по-київськи". "Динамо" обіграло "Стяуа" у заключному матчі сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути