четвер, 24 травня 2012 13:58

Хет-трик FEMEN: активістка перекинула Кубок Анрі Делоне у Львові
11

Фото: ФОТО: Павло ПАЛАМАРЧУК

Сьогодні близько 11.00 активістка жіночого руху "Femen" провела чергову акцію протесту проти Євро 2012. Вона скинула трофей європейської першості, який на даний час стоїть перед Оперним театром у Львові.

Дівчина у бірюзовій сукні стояла у загальній черзі до фотографування з Кубком. Коли настала її черга вона підійшла до нього. Раптово скинула із себе одяг. Прокричала "F...c Euro" та збила Кубок з п'єдесталу. На тілі дівчини був написані чорним маркером такі самі слова, які вона кричала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасниця FEMEN напала на Кубок Анрі Делоне у центрі Києва

Охорона відреагувала миттєво. Дівчину скрутили. Накинули на неї спочатку одяг, а потім закутали у синю штору. Пізніше прибігли працівники міліції. Вони на руках винесли активістку. Загрузили її у міліцейську машину та повезли у райвідділ.

"Я був в шоці від того як скоро то сталося, - розповів очевидець студент Роман Дубанич. - Нафіг вони кидають Кубок — не розумію. Але цицьки її побачив. Файна дівка. Тільки дурнею займається. Могла б просто собі тут походити гола. Чоловіки її б зацінили", - каже хлопець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: FEMEN перекинули кубок Євро-2012: тепер у Дніпропетровську

Деякий час доступ до Кубка був закритий. П'єдестал відновили. Поставили на нього трофей. Лише після цього відновили фотографування.

"Нам потрібно було скинути цей кубок з п'єдесталу, - заявила одна з активісток руху Олександра Шевченко. - Щоб показати, що він не має стояти тут, коли нашу державу роблять борделем. УЕФА змовилось з керівниками нашої держави. Під час Євро-2012 вони хочуть перетворити Україну на бордель. Щоб хоч так відбити гроші вкладені в чемпіонат. Чи остання це спроба чи ні казати не буду. Ми плануємо до Євро і під час нього досить серйозні та агресивні акції," - зауважила "феменка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трофей Євро-2012 показуватимуть у Львові два дні

Нагадаємо, активістки вже двічі провели подібну акцію. Спочатку вони напали на Кубок Анрі Делоне у Києві, а потім у Дніпропетровську.

Зараз ви читаєте новину «Хет-трик FEMEN: активістка перекинула Кубок Анрі Делоне у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути