середа, 23 травня 2012 18:45

Трофей Євро-2012 показуватимуть у Львові два дні
30

"УЕФА Євро 2012. Україна-Польща" - перша серія поштових "євромарок"
Фото: Фото: Павло Паламарчук
"Віза" від Андрія Садового
мер і учасники церемонії тримають марку
"Кабінетна" фотосесія з трофеєм

Сьогодні, 23 травня, до Львова привезли Кубок Анрі Делоне. Офіційне представлення спочатку відбулося у міській Ратуші. Уся церемонія розпочалася із презентації поштового блока "УЕФА Євро 2012. Україна-Польща". Це перша серія українських поштових марок із офіційною символікою чемпіонату.

Після цього кубок на площі Ринок встановили на одній із трьох машин. На даху машини його провезли центром міста. Все це супроводжувалося святковим парадом. У ньому йшли барабанщики, діти спортсмени у формі, шкільний оркестр. Перед Оперним театром для Кубка встановили спеціальну сцену. Вона накрита прозорою клейонкою. Посередині неї на підвищені поставили постамент для кубку. Позаду розтягнутий великий банер із вболівальниками на стадіоні. Саме напроти місця, де стоїть Кубок великими літерами написано "Львів".

"Ми вірили, що цей день настане, - сказав мер Львова Андрій Садовий. - Кожен львів'янин на власні очі накінець може побачити цей Кубок. Божа ласка та важка праця усієї громади дала результат. Євро у Львові. Для нас це дуже велика честь, що трофей чемпіонату у нашому місті".

На подіум Кубок віднесли легенди львівського футболу Степан Юрчишин та Ігор Кульчицький. Люди, які ішли під час параду намагалися пробратися до сцени. Але охорона перегородила їм дорогу. Через це утворилася давка. Наступними біля Кубка сфотографувалися мер Львова Андрій Садовий та губернатор області Михайло Костюк. Охорона дозволила їм разом підняти трофей футбольного чемпіонату над собою. Одразу ж після цього їм вручили роздруковані фотографії.

"Всі геть чисто подуріли з тим Євро, - розповів львів'янин Олег Пристайло. - Кричать зараз, радіють. Нехай тільки почнуть фани до нас їхати. Такий бардак тут зроблять. Ніхто не знатиме куди втікати з того Львова".

Львів'яни та гості міста зможуть сфотографуватися з Кубком Анрі Делоне 24-25 травня з 10:00 до 20:00. Це буде безкоштовно. Після цього їм видаватимуть спеціальний номер. За ним вони можуть скачати свою фотографію у спеціальному розділі із сайту УЕФА.

Львів уже шосте місто в яке привозять Кубок. Потім його повезуть до Одеси

Зараз ви читаєте новину «Трофей Євро-2012 показуватимуть у Львові два дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути