четвер, 27 листопада 2014 21:56

"Динамо" вийшло в плей-офф Ліги Європи
4

Фото: Ірина Козюпа

Сьогодні київське "Динамо" зіграло матч 5-го туру групового етапу Ліги Європи. Зустріч з аутсайдером квартету португальским "Ріу Аве" завершилася з рахунком 2:0. У паралельному матчі "Ольборг" вдома обіграв "Стяуа" - 1:0. Це означає, що команда Сергія Реброва достроково гарантувала собі вихід у плей-офф турніру.

Не дивлячись на прохолодну погоду і п'ять градусів морозу підтримати киян у їх боротьбі за європейську весну прийшло 14 054 вболівальника. Ультрас киян перед початком поєдинку влаштували яскравий перформанс, виклавши із білих та синіх модулів рік заснування клубу "1927". Виглядало дуже красиво.

Напередодні матчу гості, які вже втратили всі шанси на вихід у плей-офф, обіцяли взяти у "Динамо" реванш за домашню поразку з рахунком 0:3. Наставник Педру Мартінш пообіцяв, що сьогодні глядачі побачать зовсім інший "Ріу Аве", ніж той, який був у Португалії. Тренер дотримав свого слова, хоча і виставив наполовину резервний склад. Команда не знітилася і зіграла в симпатичний футбол.

У першому таймі гості зберегли свої ворота сухими. Самі не забили і не дали цього зробити гравцям "Динамо". В одного Артема Кравця було щонайменше п'ять чудових моментів, щоб відкрити рахунок. Але на заваді в нападника ставав голкіпер Едерсон. А коли вже він був поза грою, то м'яч летів повз ворота.

На 53-й хвилині розпечатати ворота "Ріу Аве" вдалося Джермейну Ленсу. Голландець змістився зі свого флангу у карний майданчик і пробив низом у дальній нижній кут воріт. Схоже там ще був невеликий рикошет від Андре Вілаш Боаша. 

На 78-й хвилині своїх земляків засмутив Мігель Велозу, якиий трохи раніше замінив Сидорчука. Португалець головою замкнув подачу Ярмоленка з правого флангу.

Якби не Едерсон, "Ріу Аве" програв би з розгромним рахунком, але голкіпер не дав гравцям "Динамо" реалізувати всі свої моменти.

Відзначимо, що для капітана "Динамо" Олександра Шовковського матч проти "Ріу Аве" став 582 в кар'єрі за команду. Голкіпер на одну гру обійшов показник Олега Блохіна.

Ліга Європи

Груповий етап

5-й тур

"Динамо" - "Ріу Аве" - 2:0

Голи: Джермейн Ленс (53), Мігель Велозу (78)

Заключний матч групового етапу кияни зіграють у Бухаресті з місцевим "Стяуа" 11 грудня. В останньому турі визначиться, хто вийде з групи з першого місця. 

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" вийшло в плей-офф Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути