понеділок, 18 червня 2012 05:38

"Чорнобиль - це все, що ми знали про вашу країну до приїзду" - французи

"В Україну ми почали збиратися ще в січні. Боялися, що через політичний бойкот чемпіонат не відбудеться", - розповідає 23-річний окуліст Ремі.

Разом з трьома друзями він виїхав в Донецьк 11 червня з французького Ліля, а прибув 15-го - в день матчу між збірними України і Франції. Шлях четвірка подолала на автомобілі.

Друзі підрахували, що поїздка обійдеться кожному в 1000 євро. Планують провести в Україні 10 днів. Побувати в Києві та Харкові.

Автор: Фото: Тетяна ЗАРОВНАЯ
 

Розмовляємо з французькими вболівальниками в донецькому кемпінг-парку.

"Ваші дороги дуже небезпечні, і люди, які нам зустрічалися, по таких дорогах їздять немов божевільні - занадто швидко. Мотоциклісти не надягають шоломів! А ваші дорожні поліцейські хороші. У нас ніхто не просив хабар, нам допомагали. На кордоні ми показали квитки і нас швидко пропустили", - каже 24-річний технік Жонатан.

"Шок викликає неймовірна бідність ваших маленьких сіл", - каже 30-річний будівельник Антоні.

"І на тлі такої бідності - шокує те багатство, яке є в місті. Донбас Арена - неймовірний стадіон! Ніхто не вірив, що матч продовжиться після такої зливи, на полі були величезні калюжі. Жоден стадіон в світі не зміг би продовжити після цього матч. Але калюжі зникли, вода зникла крізь газон, і матч відновився".

Автор: Фото: Тетяна ЗАРОВНАЯ
  Футболки з кемпінгу
Футболки з кемпінгу

Питаю, як негода відбилася на кемпінгу. Рекламуючи кемпінг-парк, його адміністрація запевняла, що намети, в яких поселять гостей, виконані з непромокаючої тканини.

"Коли ми прийшли після матчу, виявилося, що в нашому наметі все промокло абсолютно", - каже 23-річний поліцейський Антуан.

"Ми спали в машині, - говорить Ремі, - А що робили інші - ті, у кого немає машин, я навіть не знаю. Може бути, всю ніч пили або танцювали під зірками? Всі намети були мокрими, а деякі з них зніс вітер".

Молоді люди скаржаться, що до 6 ранку їм не давала спокою гучна музика. У Донецькому кемпінг-парку дискотеки відбуваються щоночі.

Автор: Фото: Тетяна ЗАРОВНАЯ
 

"Але все-таки цей кемпінг хороший, - говорить Ремі. - Багато барів, ціни нижчі паризьких, і багато красивих дівчат. Дівчата, які тут не живуть, приїжджають в кемпінг-парк з міста, щоб познайомитися".

"До приїзду в Україну ми знали про вашу країну тільки те, що Україна - це Чорнобиль, - говорить Антоні. - Але привітність українських людей і добре ставлення до нас - це головне спогад, яке ми заберемо додому. Як тільки ми говорили, що ми з Франції, нам всюди були раді. Ми приємно здивовані, думаємо про причини. Чому у вашій країні таке чудове ставлення до французів?"

Після матчу Україна-Франція в донецькому кемпінг-парку залишилося трохи більше 600 мешканців. 15 червня в кемпінгу проживали близько 2 тисяч осіб. 15 травня на "Донбас Арені" підтримували свою команду 8000 французьких вболівальників. 17 червня останні з них вирушили до Києва.

 

Зараз ви читаєте новину «"Чорнобиль - це все, що ми знали про вашу країну до приїзду" - французи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути