пʼятниця, 15 червня 2012 13:38

"Я плакала після перемоги збірної України" - шведська вболівальниця
6

Вболівальники збірної Швеції Сандра Андерссон та Джоакім Веннберг
Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Шведські вболівальники Сандра Андерссон та Джоакім Веннберг з Гетеборга приїхали в Україну на 10 днів. Відвідають три матчі групового етапу своєї збірної. Зустрічаю пару на відкритому тренуванні шведської команди на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського. Сандра одягнена у жовту футболку збірної з восьмим номером і прізвищем "Svensson". Джоакім — у синю.

"Андерс Свенссон — мій кумир. Він виступає за мою улюблену команду - "Ельфсборг", - пояснює дівчина. Показує на жовтий пакетик з назвою команди. У руці тримає ручку.

"Хочу, щоб він розписався на моїй футболці. Спробую підійти до нього після тренування."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Переможемо Англію 3:1" - збірній Швеції аплодували стоячи

Збірна Швеції програла Україні з рахунком 1:2. У середу на відкрите тренування шведів приходять 8 тисяч вболівальників. Майже всі одягнені у футболки національної команди. Футболістів зустрічають стоячи, аплодують їм, скандують їх імена і співають пісні.

"Я плакала після матчу, дуже засмутилася після нашої поразки, але вже заспокоїлася. Нашій команді потрібна підтримка у матчі з англійцями", - розповідає Сандра.

Запитую скільки пара планує бути у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Збірна Англії — найгірша у нашій групі"

"Ми прилетіли 10 червня, додому повертаємося — 20. 19 червня наша збірна грає проти Франції. Якщо шведи вийдуть у чвертьфінал, то цей матч будемо дивитися вдома то телевізору. Мені і Сандрі потрібно на роботу.

Щоб підтримати збірну на Євро ми взяли відпустки. Так само зробили інші вболівальники. Не хвилюйтеся, з нашою економікою все буде добре. Зазвичай у червні шведи не беруть відпусток. Та й не всі вболівальники прилетіли в Україну. Чому? Довга дорога. З Гетеборга ми летіли у Київ через Франкфурт-на-Майні та Відень. У столиці Австрії у нас виникли проблеми з нашим рейсом і нам довелося там ночувати. Сандра переживала, що ми можемо пропустити першу гру. Я чув, що деякі шведи прилетіли в Київ, а квитки на матчі забули вдома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шевченко підтвердив, що він все ще є гравцем топ-класу" - захисник збірної Швеції

Назад будемо повертатися через Дюссельдорф. У Києві живемо у готелі. Могли поселитися у кемпінгу, але це не дуже зручно, коли ти плануєш провести у країні 10 днів. Інша справа, якщо прилетів тільки на одну гру. У нашому номері є кондиціонер і всі зручності," - розповідає хлопець.

Запитую Джоакіма в яку суму їм обійшлася відпустка в Україні.

"По 1200 євро на кожного. Це дешево. Ми купували квитки на матчі на сайті УЄФА, самі бронювали квитки на літак та житло у Києві. Якби звернулися до якогось туристичного агенства, то було б набагато дорожче", - каже швед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Леннарт Йоханссон підписав футболку збірної України

У вільний час гості відвідали Софіївський соборі та Михайлівську церкву.

"Поки проблем в Україні у нас не було. Не всі люди говорять англійською, але всяко намагаються допомогти. Нещодавно були в магазині і продавщиця набрала на калькуляторі суму, яку ми мали заплатити. Після тренування хочемо піти в Андріївську церкву та подивитися на Дніпро. У вас дуже гарне місто. Вечором збираємося у фан-зону подивитися футбол."

Нігті Сандри пофарбовані у кольори національного прапора Швеції. В обох на руках татуювання — національні стяги та емблема збірної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Збірна Англії — дуже нудна команда" - шведи та англійці потренувалися на "Олімпійському"

"Тату не справжні. Це наклейки. Було весело їх клеїти на руки. А нігті пофарбувала так, щоб підтримати збірну", - пояснює Сандра.

Запитую, як шведи ставляться до Ібрагімовича.

"Напевне, там само, як українці до Шевченка. У Швеції дуже люблять Златана. Він дійсно велика зірка. І він це знає. Зараз йому 30 років, він став відповідальнішим, більше думає про команду, а не тільки про себе. Коли був молодшим, то мав трохи зірковості. Міг ігнорувати вболівальників, а зараз зупиняється і дає автографи", - розповідає хлопець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України обіграла Швецію завдяки дублю Шевченка

Сандра і Джоакім ніколи раніше не були на матчах своєї збірної. Поєдинок з Україною став дебютним для них. Перший млинець виявився глевким. Можливо, сьогодні Ібрагімович і компанія подарують своїм вболівальникам свято.

Зараз ви читаєте новину «"Я плакала після перемоги збірної України" - шведська вболівальниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути