Ексклюзиви
неділя, 01 січня 2017 16:00

5 найкращих українських спортсменів минулого року

5 найкращих українських спортсменів минулого року
Еліна Світоліна. Фото: sport.ua

Василь Ломаченко, бокс

Дворазовий олімпійський чемпіон. Боксер нині нагадує його американському промоутеру Бобу Аруму знаменитого Мухамеда Алі в його молоді роки. У минулому році провів два бої. В обох переміг достроково. У червні здолав нокаутом у п'ятому раунді пуерторіканця Романа Мартінеса й виборов звання чемпіона світу за версією WBO в другій напівлегкій вазі. У листопаді Василь вийшов на ринг поти представника Ямайки Ніколаса Уолтерса. У сьомому раунді суперник, відчувши явну перевагу українця, відмовився виходити на ринг. Зараз Ломаченко готується до матчу-реваншу проти Орландо Салідо. Саме мексиканець завдав йому єдиної поразки за кар'єру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко розповів подробиці реваншу проти Салідо

Юрій Чебан, веслування/каное

Дворазовий олімпійський чемпіон. У фіналі на дистанції 200 метрів Юрій відразу захопив лідерство й утримував його до фінішу. На п'яти йому наступав екс-українець Валентин Дем'яненко, що виступав за Азербайджан. Але Юрій утримав лідерство. У фіналі він покращив свій час на півтори секунди й фінішував із новим олімпійським рекордом.

Олег Верняєв, гімнастика

Час ішов, а в української збірної на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро не було жодної золотої нагороди. Аж поки гімнаст Олег Верняєв не виступив на своєму улюблених брусах. Сумнівів не могло бути – золото в українця.

Раніше Олег виборов іще одну нагороду – срібну медаль у багатоборстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий оркестр і натовп фанатів - як зустрічали Олега Верняєва

Еліна Світоліна, теніс

Закінчила рік на 14 місці в світовій класифікації жіночої тенісної асоціації. Разом із Олександром Долгополовим грала у фіналі Кубку Гопмана, де поступилися австралійцям. В березні виграла турнір Малайзія Опен в Куала-Лумпурі. На чемпіонаті Франції дісталася до четвертого кола, де поступилася Серені Уільямс. Перед цим обіграла Ану Івановіч, колишню першу ракетку світу. У серпні на Олімпіаді в Ріо взяла реванш в Серени Уільямс й пробилася до чвертьфіналу, де поступилася чешці Петрі Квітовій.

Олександр Усик, бокс

17 вересня в Гданську здолав у 12-раундовому поєдинку доти непереможного поляка Кшиштофа Гловацького й став чемпіоном світу за версією WBO. У грудні поїхав підкорювати США. Переміг у 9 раунді південноафриканця Табіссо Мчуну.

Зараз ви читаєте новину «5 найкращих українських спортсменів минулого року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути