вівторок, 05 червня 2012 11:36

У Львові зв'язали Європу з 15 тисяч метрів ниток
14

Найважче було плести герби
Фото: Фото: Павло Паламарчук
Дівчата на місці дороблювали стяг Туреччини
На першому плані - стяг Швеції
Львів'янам сподобалися "вдягнуті" дерева
Деякі стяги справді важко розпізнати одразу

Учора, 4 червня, на проспекті Шевченка у Львові представили проект "В'язана Європа". Його зробили спеціально під чемпіонат Європи з футболу, що проходитиме у Польщі та Україні. Автором ідеї є мисткиня Божена Городницька. Допомагали їй реалізувати проект ще дві однодумниці Лариса Яремчук та Дарія Зав'ялова. Дівчата зв'язали 24 прапори країн учасниць Євро та країн, що входять до складу ЄС. Їх почепили на стовбури кленів, які висаджені на алеї проспекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легендарних львів'ян художниця зобразила голими

"Ми вирішили долучити наше місто до в'язаного вуличного мистецтва, - розповіла Божена Городницька. - Проект має надихнути туристів. Щоб вони зробили місто красивішим. Таким, яким вони його побачили. Ідея зробити "В'язану Європу" виникла у квітні. З того часу ми з дівчатами активно працювали. Найважче було робити герби держав. Загалом витратили близько 15 тисяч метрів ниток. Деякі нитки купували, деякі отримували розпорюванням старого одягу. Останній прапор, прапор Ірландії, доробляла учора. Взагалі певного часу на роботу не виділяла. Просто в'язала де тільки могла, як траплявся вільний час."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Арена Львів" стане домашнім стадіоном команди Шуфрича

Кожен прапор має висоту 1,5 метра. Завширшки 50 сантиметрів. Їх усіх прикріплено до стовбурів дерев. За словами авторок проекту, протриматися вони мають місяць. Саме на час проведення Євро-2012.

"Мені в'язані прапори дуже сподобались, - розповів турист із Запоріжжя Михайло Кісь. - Правда, розпізнати деякі прапори досить важко. Але це своєрідний плюс. Бо людині потрібно зупинитися і добре подумати, роздивитися."

Зараз ви читаєте новину «У Львові зв'язали Європу з 15 тисяч метрів ниток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути