неділя, 05 травня 2024 03:45

Чи можна жінкам йти в штанах до церкви: священики розвінчали поширений міф

Чи можна жінкам йти в штанах до церкви: священики розвінчали поширений міф
: в ПЦУ розвінчали популярний міф, який вкорінювався поколіннями Фото: pinterest

Православна Церква України розвінчала міф, що жінкам не можна заходити до церкви у штанах.

Ця заборона стосовно жінок виникла від неправильного тлумачення Писання, пояснили у пресслужбі Православної церкви України. у Facebook.

Тому до храму жінки можуть заходити у штанах і подібних заборон не існує.

"Немає в нашій церкві такої заборони. Та й в інших Православних церквах світу (окрім МП, очевидно) подібних правил, які б забороняли зараз жіноцтву в штанах приходити до храмів. Для наших священнослужителів важливим є не те, в якому одязі людина приходить до храму, а головне - з якими бажаннями та духовними потребами", - йдеться у дописі.

Найчастіше в контексті такої "заборони" заходити у штанах посилаються на рядки зі Старого Завіту: "На жінці не повинно бути чоловічого одягу, і чоловік не повинен вдягатися в жіноче вбрання, бо мерзенний перед Господом Богом твоїм усякий, що робить це" (Втор. 22: 5). Тут мається на увазі заборона чоловікові вдавати з себе жінку, а жінці - чоловіка.

Священики ПЦУ переконані, що для Бога важливе не зовнішнє, а внутрішнє, не тимчасова "обгортка" людини, а її духовні прикраси.

"Hехай буде прикрасою вашою не зовнiшнє - заплiтання волосся, золоте вбрання або наряднiсть в одязi, а потаємна людина серця в нетлiннiй красi лагiдного i мовчазного духу, що дорогоцiнне перед Богом. А Господь Ісус Христос заповідав: "Тож не турбуйтеся і не кажіть: що нам їсти? чи що пити? або: у що одягтися? Бо всього цього язичники шукають. Шукайте ж спершу Царства Божого і правди Його, і все це додасться вам".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вербна неділя: що обов'язково треба принести до церкви та яку молитву промовити

Не витрачайте час на непотрібні суперечки і заборони, не судіть інших людей за зовнішністю. Особливо зараз, під час війни і великих втрат. Можливо, ця людина втратила все, і в неї просто немає іншого вбрання. А навіть якщо й є - не ви їй Суддя. Прагніть того, щоби не виглядати, а бути вірними - не зовнішньо, а внутрішньо. Зустрічайте людей з любов՚ю, а не з осудом, з радістю, а не з докором.

"Двері Церкви завжди відкриті для всіх - і чоловіків, і жінок. І чи будуть то жінки з покритою чи непокритою головою, одягнені в спідницю чи в штани, в будь-який день календаря - наші храми завжди відкриті для вас, аби стати місцем молитви та єднання з Господом", - наголосили священики.

У травні на українців чекає найсвітліше свято року - Світле Христове воскресіння.

Якщо новий церковний календар не впливає на дату святкування Великодня 5 травня, то інші церковні свята змінили свої дати у травні. Які свята тепер святкуємо в інші дні, розповість Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Чи можна жінкам йти в штанах до церкви: священики розвінчали поширений міф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути