пʼятниця, 18 травня 2012 06:30

Легендарних львів'ян художниця зобразила голими

Виставку "Таємне тіло Львова" художниці Ольги Погрібної-Кох відкрили у тамтешній галереї "Зелена канапа" 15 травня.

— Ольга — молода жінка, вона любить малювати голі чоловічі натури, — каже львівський письменник 60-річний Юрій Винничук. — Оформляла деякі мої книжки, політ фантазії в неї той, що треба. Шкода лише, що голих жінок не малює.

Письменник бере з таці келих червоного вина. Підходить до картини, де намальований коваль Микола Жмудилат. На першому плані — голі сідниці чоловіка.

— Ідея моєї виставки — зобразити львів'ян, які своєю працею роблять місто унікальним, — каже художниця Ольга Погрібна-Кох, 42 роки. — Розводять голубів, заварюють каву, аби на вуличках був її аромат, зганяють хмари для фірмової дощової погоди.

Усі картини авторка створила спеціально для виставки. Деякі допомагав малювати колишній чоловік Ольги, художник Юрко Кох.

— Найближча мені робота — "Володар кави", — каже Ольга. — Я вже багато років її не вживаю. П'ю зелений чай і займаюся йогою. Але обожнюю запах свіжозмеленої кави, він мене бадьорить. Таємничий напівоголений чоловік на картині — хранитель кави. Щоранку він прокидається і безперестанку заварює свіжу каву, щоб її пахощі наповнювали місто. Зобразила аж 19 горнят з напоєм. Вони різних кольорів та розмірів, стоять на ліжку. Не скажу, з кого я малювала. Більшість моїх оголених натур — без облич. Це для того, щоб передати таємницю міста. Є картина, яку я намалювала найпізніше. Має невеличкий секрет. Тут зображені всі персонажі інших картин виставки "Таємне тіло Львова", — підводить до роботи "Будинок у Середмісті" у центрі галереї.

— Ось тут, у вікні на другому поверсі тінь кавомана, он там у куточку — майстерня коваля. Є астроном, є повітряна поліція, розганяч дощу. А на першому плані — білява пані у рожевій шапці зі спини — це я.

Триватиме виставка "Таємне тіло Львова" до 3 червня.

Зараз ви читаєте новину «Легендарних львів'ян художниця зобразила голими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути