четвер, 13 жовтня 2011 08:49

Офіцера оштрафували за втрачену на війні рукавичку

Офіцера оштрафували за втрачену на війні рукавичку

Унтер-офіцер Рене Е. перебував в Афганістані більше шести місяців. Військовослужбовець чесно виконував свій обов'язок, регулярно беручи участь в патрулюванні на місцевості, забезпечуючи безпеку як своїх товаришів, так і місцевих мирних жителів, захищаючи їх від талібів. Йому неодноразово доводилося вступати і в пряме бойове зіткнення з противником: адже незважаючи на заявлений мирний характер місії Бундесверу в Афганістані, ніхто не сумнівався в тому, що мова йшла про справжню війну.

У жовтні 2010 р. під час патрулювання в гористій місцевості з Рене трапилась неприємність. Він втратив армійську рукавичку, помітивши це занадто пізно. Солдат уже встиг призабути про цей випадок, коли несподівано отримав лист з Федерального відомства з питань озброєнь, що відповідає за забезпечення Бундесверу уніформою та зброєю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оштрафували за ухиляння від сексу

На початку послання військовослужбовець був попереджений про те, що своїми діями він "грубо порушив" службові інструкції, що може мати для нього далекосяжні дисциплінарні наслідки. Крім того, він повинен повністю відшкодувати заподіяну Бундесверу матеріальну шкоду. Буквально в листі було сказано: "Під час виконання службових обов'язків в афганській провінції Фейзабад Ви помітили втрату армійської рукавички. Її пошуки, а також опитування по службі не принесли результату. У зв'язку з вашою поведінкою федеральному бюджету завдано збитків розміром у 7,17 євро". Ці гроші чиновники вимагали перевести на рахунок Бундесверу, а в разі затримки переказу погрозили великим штрафом.

Розгублений солдат звернувся за допомогою до уповноваженого Бундестагу з Бундесверу, вказавши на абсурдність вимог чиновників. При цьому ображений у своїх почуттях унтер-офіцер нагадав, що знаходився в Афганістані згідно з рішенням німецьких народних обранців, виконуючи доручення Федерального уряду. І обурило його не грошове питання, а явна несправедливість бездушних чиновників.

Розгляд тривав кілька місяців і все ж завершився на користь солдата. У новому чиновницькому посланні підкреслювалось, що "рукавичка була втрачена поза польовим табором, і її пошуки могли б становити небезпеку для життя військовослужбовця, а тому були б неприйнятними".

Зараз ви читаєте новину «Офіцера оштрафували за втрачену на війні рукавичку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути