четвер, 02 травня 2024 01:00

Три золоті правила, як треба чистити гребінець від волосся та бруду

Три золоті правила, як треба чистити гребінець від волосся та бруду
Волосся стане красивим і блискучим: як правильно чистити гребінець Фото: pinterest

Гребінці можуть накопичувати величезну кількість волосся і бруду.

Тому важливо регулярно їх дезінфікувати, щоб волосся було здоровим і красивим, пише glavred.

Як чистити щітки для волосся

Видаліть волосся. Перше, що ви повинні зробити, це видалити все волосся, що потрапило на щітку. Ви можете використовувати довгі тонкі предмети, такі як ручки, пензлики для макіяжу або навіть ручку іншого гребінця, щоб позбутися жмутів волосся.

Вимийте щітку чи гребінець. Наповніть ємність теплою водою і додайте трохи мила або шампуню, щоб створити піну. Занурте щітку у воду та залиште на три-чотири хвилини. Якщо необхідно, обережно потріть між щетиною чистою зубною щіткою, щоб видалити залишки бруду.

Промийте та висушіть. Після намочування промийте щітку теплою водою, щоб видалити залишки мила. Потім висушіть її чистою сухою тканиною. Струсіть над раковиною, щоб видалити зайву воду.

Як чистити дерев'яні щітки

Якщо у вас є дерев'яні щітки, приділіть особливу увагу сушці. Важливо не залишати води, оскільки з часом щітка може зіпсуватись.

Використовуйте якомога менше води: щоб запобігти розбуханню чи гниттю щітки, радимо використовувати якомога менше мила та води під час її чищення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дерев'яний, металевий чи пластиковий: який гребінець обрати для волосся

Швидко вимийте та висушіть: видаливши все волосся, просто видаліть залишки та жир, що потрапив у щітку, невеликою кількістю води. Оскільки предмет виготовлено з дерева, чим менше часу потрібно на висихання, тим кращим буде результат.

Окрім очищення важлива регулярна дезінфекція для усунення будь-яких бактерій або залишків, які можуть накопичуватися на щітках.

Як продезінфікувати щітки та гребінці

Одним із найпоширеніших методів дезінфекції щіток і гребінців є нашатирний спирт.

Приготуйте розчин із 1/4 склянки нашатирного спирту та склянки чистої води. Ця суміш безпечна для вашої щітки, але ми рекомендуємо надягати рукавички. Змочіть щітку в розчині, промийте її теплою водою і дайте повністю висохнути.

Також можна дезінфікувати щітки для волосся водою та оцтом. У цьому випадку змішайте 1/2 склянки білого оцту з 1/2 склянки теплої води та занурте щітку не більше ніж на 30 хвилин, щоб уникнути можливого пошкодження щетини або ручки.

Тугі зачіски й аксесуари для волосся завдають тертя й тиснуть на шкіру голови. Використовуючи їх, треба врахувати деякі правила, щоб уникнути неприємних наслідків. Модними завжди будуть обручі, пов'язки, шпильки, резинки. Змінюється лише їхній стиль, форма, але носити їх не завжди комфортно.

Наприклад, через пов'язку або обруч може виникнути головний біль. Також висока ймовірність травмувати шпилькою шкіру голови.

Зараз ви читаєте новину «Три золоті правила, як треба чистити гребінець від волосся та бруду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути