середа, 28 вересня 2011 16:04

Гітлера оштрафували за перевищення швидкості

Гітлера оштрафували за перевищення швидкості

У Баварському архіві знайшли квитанцію на оплату штрафу за перевищення швидкості, яка була видана Адольфу Гітлеру 1931 року.

19 вересня в крихітному селі в околицях Інгольштадту автомобіль, обладнаний мотором підвищеної потужності, їхав у сторону Мюнхена зі швидкістю близько 55,3 км/год, тобто вдвічі швидше дозволеного.

Поліцейський Пробст склав документ про правопорушення і навів довідки про власника автомобіля. У результаті з'ясувалось, що "Мерседес" належить Гітлеру, який мешкав у Мюнхені. Однак сам власник заявив, що за кермом у той момент був не він, а його шофер Юліус Шрек, але визнав, що сам дав йому вказівку "їхати якомога швидше", правда, не пояснивши, для чого.

За однією з версій, причиною такого поспіху стало самогубство племінниці Гітлера, Гелі Раубаль, яка жила разом з майбутнім фюрером у його мюнхенській квартирі. Він її шалено любив. Після трагедії він впав у глибоку депресію, а пізніше розповідав, що жоден інший інцидент у всій історії Третього рейху не вплинув на нього більше, ніж самогубство коханої.

Історики припускають, що Гітлер поспішав до Мюнхена, щоб зробити все можливе для зглажування наслідків інциденту. Адже трагічна смерть молодої дівчини могла зіпсувати репутацію "рятівника Німеччини".

Що ж стосується Пробст, то за свою принциповість він поплатився кар'єрою - по службових сходах він так більше ніколи й не пішов угору.

Зараз ви читаєте новину «Гітлера оштрафували за перевищення швидкості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути