середа, 21 вересня 2011 10:38

Прибиральницю оштрафували за видалення здорового зуба

Прибиральницю оштрафували за видалення здорового зуба

Суддя в Тулі засудив до штрафу в розмірі 50 тисяч рублів (12 тис гривень) прибиральницю приватного стоматологічного кабінету Людмилу Корешнікову, яка, видаючи себе за медпрацівника, видалила дитині здоровий зуб. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на обласне управління Судового департаменту.

Інцидент у приватному стоматологічному кабінеті ТОВ "Сяйво", яке орендувало приміщення в міській поліклініці, стався на початку лютого цього року. До кабінету звернулася місцева жителька з проханням видалити 9-річній доньці молочний зуб. Співробітниця кабінету Людмила Корешнікова помилково видалила дитині здоровий зуб, причому маніпуляція проводилась без анестезії. Батьки дівчинки звернулися до суду.

У ході судового розгляду з'ясувалося, що Корешнікова не є медпрацівником, не має медичної освіти й оформлена в стоматологічному кабінеті як прибиральниця. Щодо зловмисниці було порушено кримінальну справу за статтею "самоуправство".

Раніше Привокзальний суд Тули стягнув з ТОВ "Сяйво" 60 тисяч рублів (15 тис гривень) як компенсацію моральної шкоди та судових витрат сім'ї потерпілої. Крім того, з директора ТОВ Ніни Кузнєцової було стягнуто 4 тисячі рублів за грубе порушення умов ліцензії на підприємницьку діяльність.

Зараз ви читаєте новину «Прибиральницю оштрафували за видалення здорового зуба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути