Ексклюзиви
вівторок, 12 лютого 2013 17:55

Янукович панічно боїться перевиборів і не допустить їх - нардеп

Янукович панічно боїться перевиборів і не допустить їх - нардеп
Андрій Парубій переконаний, що перевиборів не буде. Фото: vgolos.com.ua

Президент Віктор Янукович панічно боїться перевиборів, бо розуміє, що Партія регіонів набере ще менше, ніж у попередній раз.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Парубій, коментуючи заяву "регіоналів" про те, що Партія регіонів готова до перевиборів у разі довготривалого блокування парламенту, однак саме за мажоритарною системою.

"Їхня позиція пов'язана з тим, що мажоритарна складова на цих виборах виявилася найбільш корупційною і найбільш підконтрольною Банковій. Саме там було можливе залучення фінансових владних ресурсів для фальсифікацій. І тому, власне, вони і говорять про вибори лише на мажоритарній основі, розуміючи, що тільки так можуть сфальсифікувати вибори настільки масштабно, наскільки їм це буде вигідно. Попередні вибори показали, що за пропорційною системою вони тотально програють. Адже опозиція разом здобула на цих виборів більше 50%", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Логічне рішення - визнати мене депутатом, а не перевибори" - опонент Домбровського на окрузі

Водночас, на думку парламентаря, владі абсолютно не вигідне проведення перевиборів і вона всіляко буде їх уникати.

"Я переконаний, що Янукович, насправді, панічно боїться будь-яких дочасних виборів, бо розуміє, що на них він здобуде ще значно менше голосів, навіть за ті, які він мав за рахунок фальсифікацій на попередніх виборах", - пояснив Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів вже не виключають можливість перевиборів до ВР

Він додав: "Тому, по-перше, закон про мажоритарну систему ввести не можливо. І, по-друге, думаю, що Партія регіонів, використовуючи риторику про позачергові вибори, насправді їх панічно боїться".

Однак, Парубій запевнив, що для опозиції перевибори до парламенту не є проблемою.

"Ми розуміємо, що рейтинг і Януковича і Партії регіонів падає. І ми переконані, що Янукович буде робити все можливе, щоби не допустити дочасних виборів", - підкреслив він.

Нардеп зауважив, що наразі проведення перевиборів навряд чи можливе: "Зараз відлік час не йде до дочасних виборів. Бо дочасні вибори можливі у разі, якщо Верховна Рада не працює протягом 30 днів. Якби вона почала свою роботу, якби відкрилася сесія і з того часу вона не працювала б 30 днів, то йшов би цей відлік. А зараз відлік не має від чого вести. Тому ця норма про 30 днів не є дієвою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На перевиборах Партія регіонів втратила б третину чи половину своїх виборців"- "свободівець"

На його переконання, блокування Верховної Ради все ж таки завершиться забезпеченням персонального голосування.

"Ми говоримо про ліквідацію злочину. І в цьому випадку ми не будемо і не готові йти на будь-які компроміси. Бо йдеться про принципові речі і дотримання Конституції", - підсумував Парубій.

 

Зараз ви читаєте новину «Янукович панічно боїться перевиборів і не допустить їх - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути