пʼятниця, 18 листопада 2022 05:30

Чи слід ігнорувати повідомлення про оновлення для мобільних програм у смартфоні

Чи слід ігнорувати повідомлення про оновлення для мобільних програм у смартфоні
У 2021 році власники мобільних пристроїв встановили 230 млрд мобільних "апгрейдів". Фото: itech.co.ua

Повідомлення про вихід нових оновлень для ОС та мобільних програм приходять на смартфони користувачів із завидною регулярністю.

Через брак часу багато користувачів їх ігнорують. Експерти пояснили, чим загрожує така практика.

Ще рік тому власники мобільних пристроїв встановили на них 230 млрд мобільних "апгрейдів". У порівнянні з 2016 роком кількість завантажених додатків збільшилась на 63%. Всі ці оновлення потребують регулярних апдейтів.

Забезпечення максимального захисту

Оновлення додатків, що випускаються розробниками, не просто аби було. Крім нових функцій, у них часто містяться виправлення вразливостей, що використовуються хакерами для викрадення особистих даних.

Таким чином, регулярне встановлення оновлень не залишить зловмисникам жодного шансу заволодіти вашими даними.

Безпека пристроїв близьких та членів сім'ї

Не оновлювані домашні ПК можуть використовуватися хакерами як бекдор для отримання доступу до особистої інформації не тільки їхніх власників, а й членів їхній сімей. Кіберзлочинці можуть отримати доступ до соціальних мереж, месенджерів або електронної пошти з метою розсилки шкідливих програм вашим контактам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схожий на останню модель iPhone: з'явилися перші фото нового Xiaomi 13

Підвищення продуктивності пристрою

Установка оновлень дозволяє вирішити проблеми продуктивності, виявлені розробниками під час тестування програмного забезпечення. Добровільно встановлюючи на пристрій апдейти, ви продовжуєте термін служби акумулятора, запобігаєте збою в роботі аплетів, прискорюєте завантаження сторінок тощо.

Розширення функціональності додатків

Часто встановлення оновлень призводить до розширення функціональності мобільних аплетів. Користувачам стають доступні нові функції, яких раніше в програмах не було.

Через ракетні обстріли, що тривають восени, українці зіткнулися з постійними екстреними відключеннями від електроенергії міст і населених пунктів.

Не у кожного є ноутбук, але якщо він ще протримається кілька годин на власній батареї, то роутер без електрики позбавляє нас доступу до інтернету. Смартфони також залежать від якості мережі і не завжди дають хорошу швидкість з'єднання.

Gazeta.ua з'ясувала, що таке автономний інтернет та яке обладнання може допомогти забезпечити з'єднання навіть за відсутності електроенергії.

Зараз ви читаєте новину «Чи слід ігнорувати повідомлення про оновлення для мобільних програм у смартфоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути