середа, 06 лютого 2013 21:52

Заяви про дострокові вибори мають залякувальний характер - Бала

Заяви про дострокові вибори мають залякувальний характер - Бала
Бала сумнівається, що ці заяви опозиціонерів перейдуть у конкретні дії. Фото: news2000.com.ua

Заяви опозиційних лідерів про можливі дострокові парламентські вибори в Україні мають політичний і залякувальний характер.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Коли говорять про дострокові вибори, мова йде насамперед такого політичного, залякувального характеру. На мою думку, повторні вибори не вигідні нікому, у тому числі й тим, хто заявляє про це, - говорить він. - Передбачити кінцевий результат на сьогодні достатньо проблематично. По-перше, не зрозуміло, звідки брати ресурси. Адже вибори - це дуже недешевий захід. По-друге, результати виборів можуть бути гірші для головних фігурантів, які роблять ці заяви. Тому досить цікаво подивитися, чи перейдуть ці заяви в конкретні дії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мохник: "Будемо чинити тиск на президента, щоб він оголосив нові вибори"

За словами політолога, "тут може зіграти такий "політично-егоїстичний" момент стосовно, скажімо, партії УДАР", яка найпершою заявила, що готова до дострокових виборів.

"Таким чином і УДАР, і "Свобода" на нових виборах можуть добавити рейтингу, якщо будуть радикально діяти в цій ситуації до кінця. А такі потужні політичні сили як "Регіони" і "Батьківщина" у цьому випадку можуть і не дорахуватися тих відсотків, які вони мали раніше. Хоча не слід виключати при цьому й можливу низьку явку на перевиборах", - зазначив Бала.

Зараз ви читаєте новину «Заяви про дострокові вибори мають залякувальний характер - Бала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути