субота, 24 лютого 2024 22:16

Як навчитися спати на спині кожної ночі: декілька порад та чому це корисно

Як навчитися спати на спині кожної ночі: декілька порад та чому це корисно
Сон на спині сприяє зниженню ризику болю в хребті, а також головного болю. Фото: ілюстративне

Найкориснішою позою для сну вважається положення на спині, але багато хто просто не може себе змусити спати саме в цій позиції.

Експерти розповіли про те, як цього досягти. Сон на спині сприяє зниженню ризику болю в хребті, а також головного болю, допомагає при хронічних розладах за рахунок зменшення тиску і стиснення, позбавляє синуситу, а також сприяє пізнішій появі зморшок і шкірних подразнень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ розповіли, як надати першу допомогу при кишкових інфекціях та запобігти зневодненню

Багато хто з нас знає про те, що спати на спині корисно, але нас все одно так і тягне перевернутися на бік або на живіт.

Як змусити себе частіше спати на спині?

По-перше, необхідно купити правильний матрац із підтримкою. Він завдяки своїй жорсткій структурі забезпечує максимальний комфорт саме в положенні на спині, а на боку тут спати не зручно.

Обов'язково придбайте правильну подушку, на якій зручно лежати потилицею. Вона підтримує шию та забезпечує профілактику безлічі вікових скелетних порушень. Ще одну подушку можна покласти під коліна. Так вам буде складніше перевертатися на бік під час сну.

Коли ви опиняєтеся в ліжку, а поряд нікого немає, спробуйте широко розвести руки та ноги під ковдрою. Перебування у цій позі також допомагає максимально тривалий термін спати саме на спині. Це і правильно розподіляє вагу тіла.

Якщо нічого з цього не допомагає, то можна вдатися до останнього і найбільш перевіреного засобу - обкласти себе подушками, збудувавши своєрідну фортецю, яка просто не дозволить часто перевертатися на бік. Також можна замінити звичайну ковдру на обтяжену. Це не дозволить вам перевертатися на бік або живіт.

Пам'ятайте, що спати на спині у вас вийде далеко не відразу, це довга дорога, але її успішне завершення принесе чимало переваг для здоров'я.

У холодну пору року дуже хочеться тепла і багато хто воліє спати в теплих шкарпетках.

Проте експерти вважають, що це шкідливо для здоров'я і може спричинити неприємні наслідки. Виявляється, сон у шкарпетках може спричинити деякі порушення здоров'я і навіть спровокувати проблеми зі шкірою.

Зараз ви читаєте новину «Як навчитися спати на спині кожної ночі: декілька порад та чому це корисно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути