вівторок, 20 грудня 2011 12:13

Спецтема: Саміт Україна-ЄС

У президента запевняють, що рекомендації ЄС чують і давно виконують

У президента запевняють, що рекомендації ЄС чують і давно виконують

Представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко запевнив, що всі зауваження, побажання, рекомендації керівництва Європейського Союзу владою було почуто.

"Вони будуть братися в роботу і будуть реалізовані, але в межах того правового поля, яке є в Україні, в межах забезпечення гарантій незалежності судової системи, якщо говорити про реформу судової системи", - запевнив він в ефірі 5 каналу.

Мірошниченко зауважив, що всі побажання представників ЄС збігаються з політикою президента Віктора Януковича.

"Я хочу наголосити, що для України це не звіт перед Європою. Для України — це власне завдання, це зміст політики і реформ Януковича. Це те, на чому він наполягає під час усіх зустрічей з керівниками фракцій парламенту, це ті закони, які президент особисто вносить до Верховної Ради", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угода про асоціацію сприятиме модернізації України - представник України в ЄС

Відповідаючи на запитання, як можна реалізувати рекомендації ЄС щодо судової системи, зокрема щодо справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко, представник президента в ВР зазначив:

"По-перше, треба створити правове поле. Якщо ми говоримо про судові справи, зокрема там, де фігурують опозиційні політики, то вони не можуть бути розглянуті в інший спосіб, як зі змінами Кримінально-процесуального кодексу. А президент саме про цю проблему говорив. Він ініціював ухвалення нового КПК. І сприймаючи зауваження європейців, він наголошує, що вони не можуть бути реалізовані в інший спосіб, як тільки через зміну законодавства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарасюк: те, що влада вважає саміт Україна-ЄС перемогою, викликає у європейців посмішки

Він також додав, що щодо запровадження стандартів демократії — вільних виборів і вільної преси, то у цій галузі законодавство теж ухвалено.

"За ініціативи президента було ухвалено закон Про доступ до інформації. Тепер треба разом - і суспільству, і владі - забезпечити реалізацію цього закону", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може парафувати угоду з ЄС через 2 місяці - МЗС

Нагадаємо, що вчора, 19 грудня, під час саміту Україна-ЄС, Київ і Брюссель офіційно завершили переговори щодо Угоди про асоціацію, що відкриває шлях для технічного завершення остаточного тексту документа.

Незважаючи на це, президент Ради ЄС Херман ван Ромпей знову підкреслив стурбованість Євросоюзу в зв'язку з певною політизованістю українських судів. "Наша стурбованість пов'язана з певною заполітизованістю судової системи в Україні. Свідченням цього є справа Тимошенко" - сказав він на саміті Україна-ЄС у понеділок у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС не визнає вибори в Україні без участі Тимошенко та Луценка - Немиря

Крім того, ван Ромпей зазначив, що мова також йде про свободу слова в Україні і свободу зборів. За його словами, ці принципи мають вирішальну вагу в зближенні України з ЄС та для подальшого розвитку країни як конкурентоспроможної і динамічної.

Зараз ви читаєте новину «У президента запевняють, що рекомендації ЄС чують і давно виконують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути