субота, 30 серпня 2014 08:50

Росіяни сприймають українців як фашистів, карателів — експерт

Росіяни сприймають українців як фашистів, карателів — експерт
фото: goloskarpat.info

Для російських націоналістів колишній міністр оборони так званої "ДНР" Ігор Гіркін є національним героєм. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав Олег Грицаєнко, заступник директора Центру міжнародних та порівняльних досліджень.

"Це для українців він — терорист. А для російських націоналістів — новочасний Че Гевара. Такі люди пропонують альтернативу: "русский мир" без Путіна, без олігархів, без бюрократів. У Слов'янську бойовики зібрали всіх алкоголіків, наркоманів і погнали на роботи. Такий примітивний порядок подобається багатьом росіянам. Припинення постачання зброї на Донбас вони сприймуть як зраду національних інтересів. Тому Москва згортатиме конфлікт поступово. Підтримуватимуть "ДНР" і "ЛНР" настільки, аби ті залишалися "занозами" в тілі України", - зауважив він.

За його словами, Гіркін уже перебрався до Москви.

"Ще рік тому експерти, аналізуючи майбутнє Росії, розглядали варіанти Майдану, палацового перевороту. Нині додався ще й сценарій Донбасу. Люди, які воювали, знають, що таке смерть. Хабарем від них не відкупишся. Уявімо, що центральна влада в Росії послаблюється і починаються антикавказькі бунти. В московському метро кожен другий — людина з Кавказу або Середньої Азії. Напруження витає в повітрі. Якщо це все вибухне, то "руських" захищатимуть Стрєлкови з Донбасу", - наголосив Грицаєнко.

Він вважає, що не можна заперечувати такий сценарій, бо росіяни розігріті пропагандою.

"Українців сприймають як фашистів, карателів. Тут діє принцип "у боротьбі з бандерівцями не маємо права програти". Для них — це священна війна з фашизмом на зразок Другої світової", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни сприймають українців як фашистів, карателів — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути