середа, 29 травня 2013 09:27

"Регіонал" порадив звикати, до того, що "будь-яка інформація про кожну людину буде відома"

"Регіонал" порадив звикати, до того, що "будь-яка інформація про кожну людину буде відома"
Фото: telegraf.com.ua

В тому, що правоохоронні органі намагаються розширити можливості стеження за користувачами послуг мобільних операторів, не має нічого поганого, оскільки "ми живемо в інформаційному суспільстві".

Таку думку висловив в коментарі Gazeta.ua колишній народний депутат від Партії регіонів, позаштатний радник президента України Володимир Зубанов.

Говорячи про таку ініціативу, як бажання МВС змусити мобільних операторів стежити за їхніми клієнтам, він наголосив: "Будь-які можуть бути для того причини. Але, ми повинні звикати, що у світі будь-яка інформація про кожну людину буде відома — де був, що робив, куди гроші перераховував, на які сайти заходив, тобто ми живемо в інформаційному суспільстві".

Водночас, він наголосив, що не бачить негативу від подібної ініціативи та її реалізації: "Треба по-тихеньку звикати. Я не бачу нічого поганого в тому, що ще більше інформації різні структури збирають про кожну людину".

Відповідаючи на питання, чи виправдано це, він сказав: "Ну, звичайно. Пошукайте в Гуглі, він стільки всього знає. Іншого немає, світ такий".

Нагадаємо, у МВС підготували законопроект, яким пропонується розширити можливості стеження за користувачами послуг мобільних операторів. Минулого року відповідний законопроект "регіонала" Володимира Олійника  не був прийнятий парламентом.

А раніше ініціативи МВС неодноразово відхиляли галузеві регулятори, зокрема Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку й інформатизації. Але цього разу міністерство спробувало провести законопроект без громадського обговорення, направивши його прямо в Держпідприємництво.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" порадив звикати, до того, що "будь-яка інформація про кожну людину буде відома"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути