вівторок, 28 травня 2013 23:50

"Ударівець": "Треба брати прем'єра і ламати його через коліно"

"Ударівець": "Треба брати прем'єра і ламати його через коліно"
Сергій Каплін Фото: telegraf.in.ua

Народний депутат від партії "УДАР" Сергій Каплін вважає позов до суду ДАІ та МВС відповіддю на його позов на Азарова. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"У мене є інформація про те", - сказав він.

Каплін нагадав, що "позивається на прем'єр-міністра з приводу банального хамства, навіть не порушення закону".

"Він не відповідає депутату, за якого проголосувала більшість мешканців духовної столиці України — міста Полтави, який був єдиним кандидатом від опозиції, за якого проголосували майже 10 млн громадян. Він просто так ігнорує. Він просто починає створювати нові стандарти відносин між парламентом і урядом. Про який діалог, про яку європейськість у діяльності прем'єра може йти мова? І сьогодні зранку ми поширили своє повідомлення (про позов до суду на Азарова — ред.). Це повідомлення надрукували навіть у Європі, Росії, мені говорили навіть про якісь китайські ЗМІ. Тому що це безпрецедентно, не припустимо для міжнародного співтовариства, для будь-якої іноземної країни, щоб було таке ставлення до звернення народного депутата. Тим більше, коли справа йде фактично про Лозинського-2, який стріляє у людей і безкарним виходить з цієї ситуації, коли є прямі факти і докази. Через кілька годин я переповнений дзвінками з Адміністрації президента або з приймальні прем'єр-міністра. Починається фактично сафарі на опозиційного депутата", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каплін заявив: на честь ДАІ не посягав, бо хабарництво - відомий факт

"Ударівець" наголосив, що його команда готова до нових позовів.

"Я не виключаю, що завтра, післязавтра, до кінця тижня з'являться нові позови, погрози і т.д. Але наша команда готова зустріти подібні речі. Ми будемо спокійно продовжувати боротьбу. Після цієї події, мені подзвонила людина з Донецька і каже, коли прочитала: "Я вітаю ваше щире безкомпромісне прагнення!". Тому це нормальний процес. І я переконаний, що ми правильно діємо. Тому що тепер засідання уряду, після скандалу з Азаровим, починається з виступів народних депутатів. Азаров звертається, чи є якісь пропозиції, є певний діалог. Тому треба брати прем'єра і ламати його через коліно, змушувати його усвідомлювати своє місце у системі, у цій вертикалі, а не те, що він собі надумав", - сказав Каплін.

Він нагадав, що народ обирає парламент, а парламент від імені народу призначає прем'єр-міністра і склад уряду.

"Тому він працює на парламент, на народ України. А те, що вони захопили тимчасово у рейдерський спосіб цілу гілку влади, ще нічого не означає. Ми цю річ народу України повернемо, і повернемо здорову політику, нормальне відношення до парламентаризму та нормальні права", - додав Каплін.

Нагадаємо, Каплін звернувся до Окружного адміністративного суду Києва щодо бездіяльності прем'єр-міністра Миколи Азарова, який не відповідав на його депутатські звернення. Згодом стало відомо, що Міністерство внутрішніх справ України та Полтавське обласне ДАІ подали позов до суду проти Капліна, щоб захистити честь ДАІ і міліції у цілому.

Зараз ви читаєте новину «"Ударівець": "Треба брати прем'єра і ламати його через коліно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути