вівторок, 28 травня 2013 11:02

За наметом із журналістами під МВС всю ніч слідкував патруль ДАІ

За наметом із журналістами під МВС всю ніч слідкував патруль ДАІ
15 журналістів по черзі спали у наметі біля МВС. Фото: gazeta.ua

15 журналістів провели ніч у наметі біля будівлі Міністерства внутрішніх справ України.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Люди спали у наметі по черзі, розмовляли і планували свої подальші дії. Знайомі та мешканці сусідніх будівель приносили їм їжу, чай і теплі речі. Неподалік намету вночі чергувала машина ДАІ.

"До ранку залишилося людей 10. О 6 ранку вони почали розходитися. На зміну прийшов Сергій Андрушко. Зараз чергує він, решта роз'їхалося спати, а хто - на роботу", - розповів спостерігач громадського руху ОЗОН Сергій Перникоза.

Хлопець розповів, що він перебуває біля МВС із 10-ї вечора і ніяких провокацій не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Члени руху "Стоп цензурі!" боротимуться за покарання винних у побитті журналістів до кінця

"Трохи постояла машина ДАІ, здаля поспостерігали, але тут були представники дорожного контролю. Вони тільки побачили машину, відразу ж побігли до неї, зауваживши, що вона стоїть під знаком заборонено, і попросили пасажира скласти протокол на водія. Даішникам нічого не залишилося, як від'їхати, і вони протягом всієї ночі намотували кола. Ми порахували, що за ніч вони проїхали десять разів", - зазначив активіт.

Журналісти написали на асфальті біля будівлі: "Міліціонери, чому ви мовчали, коли били жінку?".

До намету активістів постійно підходять люди і просять допомоги. Сергій Андрушко допоміг кільком із них скласти заяви до МВС.

"Наш тимчасовий інформаційний центр уже працює як громадська приймальня. Уже приходило кілька людей. Одній жінці я допоміг заповнити заявку до міліції. Виявляється, у них схожа проблема з нашою. Уже півтора місяці міліція ніяк не працювала по їхній заяві. За півтора місяці жоден міліціонер не прийшов до них і не виконав свою роботу. Ми боїмо, що в нашому випадку може статися те ж саме, оскільки таких випадків багато. Ми сподіваємося, що цей намет буде для всіх міліціонерів нагадуванням, щоб вони вчасно розслідували справу", - розповів Андрушко.

Зараз ви читаєте новину «За наметом із журналістами під МВС всю ніч слідкував патруль ДАІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути