субота, 31 грудня 2011 09:30

Нардепи розповіли, за що їх можна похвалити за рік роботи

Нардепи розповіли, за що їх можна похвалити за рік роботи

Народні депутати розповіли Gazeta.ua, що вони зробили для України за 2011 рік.

Андрій Парубій, НУ-НС

Найголовніша робота для України – це виконувати свої обов'язки у тій діяльності, яка тобі відведена.

Особисто я за цей період допомагав громадським активістам, які були заарештовані, надаючи їм максимальну підтримку. Я вважаю, що це було найголовніше. Мало хто приділяв цьому достатньо часу. Це дії не тільки як депутата, але й як громадянина.

Як депутат я був автором багатьох законодавчих ініціатив, які, на жаль, не мали перспективи, тому що владна більшість сьогодні діє не за логікою, а за помахом тільки однією людини.

Я тримав прапор, я стояв на передовій. Думаю, що тим людям, які за мене голосували, я давав приклад, демонструючи, як можна протистояти чинній владі. Багато хто падав, багато хто був дезертиром і тікав з поля бою. Я думаю, що не зламатися, не здатися, вистояти, іти в атаку – це і було головне завдання цього року для політиків, які бачать майбутнє саме європейської України. Наскільки міг, наскільки у мене було сил – я це робив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій витягнув на волю опальну студентку, яка побила Табачника

Володимир Олійник, ПР

Зробив усе, що у моїх силах. Голосував за закони, які мають безпосереднє відношення до реформування економіки, судової системи, зокрема, закон "Про доступ до публічної інформації" та закон, який направлений на протидію корупції. Останнім часом працював і над новою редакцією Кримінально-процесуального кодексу.

Добросовісно виконував свої обов'язки як народний депутат. Був присутній практично на всіх пленарних засіданнях. Це дуже важливо. Працював у комітетах. Брав участь у розробці близько двох десятків змін до законопроектів.

З віком розумієш, що найбільше, що ти можеш зробити для України – це щоб був успіх у родині. Легше опікуватися і говорити про всіх, а спробуйте зробити так, щоб ваші діти були гідними майбутніми громадянами. Це непроста місія. Якщо кожен зробить достатньо міцною і згуртованою свою родину, то буде згуртована й Україна. Намагався робити максимум: опікувався навчанням дітей та онуків більше, ніж це було раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиціонери між собою не можуть домовитися - "регіонал"

Катерина Самойлик, КПУ

Я ініціювала закон України щодо переходу на 11-річне навчання. Це був мій подарунок учням-випускникам школи, які можуть використати цей рік для вступу до вищого навчального закладу.

Ініціювала відродження 5-річного виховання дошкільнят. Цим самим я заклала фундамент у відродження дошкільної установи.

Продовжую добро для багатодітних сімей і малозабезпечених сімей. Дякуючи мені і жіночкам Всеукраїнського союзу жінок-трудівниць "За майбутнє дітей України", близько 30 тисяч дітей прослухали віршики, побачили танці, прослухали пісеньки. Близько 800 діточок-переможців ми направили до Артеку.

Якщо задуматися, можна багато справ знайти. Як народний депутат України, я не змогла до кінця виконати все, що могла б зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми також побоюємось реформ влади - Самойлик

Лілія Григорович, НУ-НС

Перше. Я вивела під Верховну Раду людей. Вперше з'явилася традиція пікетувати погоджувальну раду на тротуарі Грушевського 18/2. Перший раз туди вийшли люди, коли Партія регіонів і відомі автори виносили закон, який змінював статус української мови та по суті вводив російську як державну. Після того до нас долучилося дуже багато людей. Таким чином, це питання з порядку денного знято. Це та традиція, яку я по суті започаткувала. До того часу ніколи погоджувальну раду не пікетували.

Друге. Я розробила закон №8436 "Про соціальну відповідальність великого бізнесу". Я пропоную наступне: коли в деклараціях доходи більше 20 млн грн, будь добрий – 1% сплати зайвого податкового і хай він піде на потреби пенсіонерів та підростаючого покоління. Коли 25 млн грн – 1,5%, 30 млн грн – 2%. Це не багато. Але так у всіх країнах світу – надприбутки мають бути оподатковані.

Третє. В українському парламенті відбулися тектонічні зсуви: перегрупування парламентських сил. Дуже багато депутатів змінили свою політичну орієнтацію, фракцію. У народі їх назвали "тушками". Тож останнє, що я за цей рік зробила – скористалася привілеєм сильних і справжніх людей і залишалася сама собою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Григорович закликала депутатів цькувати мовний законопроект Колесніченка і Ківалова

Володимир Бондаренко, БЮТ-Батьківщина

Я в цьому році відтворив в етнографічному комплексі "Етнографічне село" 6 регіональних старовинних хат з усім побутовим інвентарем. Створив майже 7 майстерень: гончарство, писанкарство, вишивка, кузня, хлібопечення і т.д. Це проект "Українське село", який ми зробили з моїми друзями під Києвом. Пирогово у тій частині, яку ми відтворили, трошки відстає від нас. Це моя робота не як парламентаря, а як звичайної людини.

Як парламентар я все робив, щоби зупинити наступ реакції, биків, які прийшли сьогодні до влади, які молотили, зокрема, і мене стільцями. Отримав перелом однієї кістки на руці, під час побоїща, яке влаштували ринкові бики з донецького регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бондаренко сказав, що потрібно для спільного списку опозиції

Олесь Доній, НУ-НС

Оскільки я очолюю мистецьке об'єднання "Остання барикада", то більшість моїх дій були пов'язані з українською культурою. Я придумую та організовую літературні мистецькі акції. Цього року було проведено четвертий літературно-мистецький фестиваль "Київська барикада" імені Юрія Покальчука, у межах якого були і ніч поезій, і концерт з музичними гуртами.

Зі своєю командою скомпонував ще 4 диски повстаньсько-патріотичних пісень – це найбільша антологія зі 143 записів, що є в Україні. Окрім того, скомпонував диск лемківських пісень "Лемківські барикади". Тобто, у мене все, як і кожного року, для української культури.

У цьому році стало набагато менше можливостей, тому був змушений скоротити нашу діяльність. У попередні роки ми за рік встигали зробити ще більше фестивалів.

На наступний рік уже придумали серію мистецьких акцій, але чи зможуть вони бути реалізовані – це питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олесь Доній серед молоді слухав "Тартак"

Вадим Колесніченко, ПР

Я зробив дуже багато для утворення громадянського українського суспільства, яке контролює владу в тих питаннях, які вона ігнорує і не виконує.

Мною за останні два роки було направлено сім звітів щодо виконання чи не виконання Україною своїх зобов'язань перед ООН і Радою Європи. На це ми отримували схвальні відгуки від європейських інституцій. Я вважаю, що це дуже вагомий внесок у створення українського громадянського суспільства.

Я певен, що жоден депутат парламенту за цей і минулий рік такого кроку не зробив – не задоволення своїх амбіцій, а об'єднання і мобілізація громадянського суспільства, яке має створювати влада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко упевнений, що законопроект про багатомовність не матиме перешкод

Ярослав Сухий, ПР

У мене багато законопроектів є за цей рік і реальних справ, які я зробив за вимогою своїх виборців. Усього і не перерахуєш. Якщо коротко сказати, то мої законопроекти чи закони у плані соціального захисту населення були підказані виборцями і листами-звернення громадян.

Останній законопроект, який мною зареєстровано, народився під час розмов і нарад з громадськими організаціями, які представляли таку категорію людей як діти війни, їх більше 6 млн в Україні. Я вніс цей законопроект і сподіваюся, що за нього найближчим часом сесійна зала проголосує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сухий порадив "бютівцям" застрелитися

Сергій Соболєв, БЮТ

По-перше, я зробив все, що від мене залежало для того, щоб Україна відбулася як держава. По-друге, я зробив все можливе, щоб ці антиукраїнські сили мали менше впливу в Україні.

За цей рік я проявив свою громадянську позицію, яку повинні проявити всі: боротися з антинародним режимом Януковича. Я все робив для цього.

Я не маю гріха на своїй душі і совісті ні по жодних кадрових призначеннях, ні по жодних рішеннях, які знищували соціальну та гуманітарну політику, економіку держави. Я вважаю, що у цьому році я так само виявив свою громадянську позицію.

Вважаю, що, на жаль, зробив дуже мало. Але зробив все, що міг як особа, як людина, як член команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соболєв: Янукович мститься всім, хто не дав йому стати президентом

Ярослав Кендзьор, НУ-НС

Як народний депутат України разом зі своїми побратимами у сесійній залі робив усе для того, щоб якомога менше зла Україні принесла сьогоднішня правляча коаліція.

Я можу назвати якийсь свій законопроект – ідеальний, геніальний. Але що з того законопроекту, окрім того, що на нього зіпсовано десятки аркушів нечистого паперу? Яка перспектива цього законопроекту, коли є повне домінування у державі, державних органах, у ВР, у Кабміні, в усіх структурах влади людей із цієї правлячої коаліції? Усі добрі поривання, добрі зусилля приречені повністю на небуття.

Можна було б називати якісь законопроекти, але це не серйозно буде. Ну от написав законопроект, ну виступив з трибуни Верховної Ради, ну зустрівся з виборцями і розповів їм правду про те, що робиться. Та немає сьогодні реальної віддачі, щоб видно, чи ця людина доклала зусиль і є результати праці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кендзьор послав комуністів з червоним прапором на кухню

Зараз ви читаєте новину «Нардепи розповіли, за що їх можна похвалити за рік роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути