пʼятниця, 16 березня 2012 16:02

Лавринович припускає, що Лутковську вдруге висунуть на омбудсмена

Лавринович припускає, що Лутковську вдруге висунуть на омбудсмена

В ситуації, коли українці є лідерами зі звернення до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), є заслуга кандидата на посаду омбудсмена Валерії Лутковської.

Про це на прес-конференції заявив міністр юстиції Олександр Лавринович.

"Те, що українці є лідерами зі звернень в Європейський суд з прав людини, є заслуга Валерії Лутковської, бо це не тільки питання порушень, а й питання обізнанності громадян як захищати свої права. Вона в цьому напрямку також працювала", - розповів він.

Лавринович припустив, що по кандидатурі Лутковської повторно голосуватимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За Лутковську не проголосували "регіонали" та комуністи - джерело

"Якщо депутати вирішать її знову підтримать, будемо бачити яким чином змінюватиметься їхня симпатія. Я допускаю повторне голосування по цій кандидатурі. Якщо ні - мінстерство від цього тільки виграє, бо адекватну заміну фахівцю такого рівня знайти неможливо", - додав він.

Міністр нагадав, що Лутковська 17 років пропрацювала в Мінюсті. За цей період вона очолювала роботу зі створення системи співпраці з ЄСПЛ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голосування за омбудсмена підтвердило існування конфлікту у партії влади - Томенко

Нагадаємо, вчора депутати не змогли обрати нового уповноваженого з прав людини, оскільки жоден із кандидатів не набрав необхідної кількості голосів. На цю посаду претендували правозахисник Євген Захаров, якого підтримувала опозиція, і кандидат від більшості Валерія Лутковська.

Деякі політики вважають, що не обрання Лутковської омбудсменом свідчить про наявність конфліктів у Партії регіонів. Лутковську також вважають людиною Лавриновича.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович припускає, що Лутковську вдруге висунуть на омбудсмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути