пʼятниця, 16 березня 2012 11:53

Томенко: Голосування за омбудсмена - це катастрофа для Януковича і ПР

Томенко: Голосування за омбудсмена - це катастрофа для Януковича і ПР

Голосування за омбудсмена - це перший провал Партії регіонів.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив віце-спікер Микола Томенко.

Він розповів: "Я в парламенті з 2002 року, я не пам'ятаю, щоб під час таємного голосування бюлетенями було... або 45 або 46 недійсних бюлетенів"

"Це означає, що 46 депутатів сказали керівництву Партії регіонів, бо вони керують більшістю, що ми беремо бюлетені. У Верховній Раді України "беремо бюлетені" - означає голосувати, бо якщо ви не берете бюлетені, то ви не голосуєте. Це загальний принцип... І от із тих людей, які взяли, зрозуміло ми віднімаємо 134 за Захарова БЮТу і Нашої України, віднімаємо 212 Партії регіонів і союзників за Лутковську. І залишається 46 бюлетенів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За Лутковську не проголосували "регіонали" та комуністи - джерело

"Це найбільша несподіванка. Думаю, частина комуністів, думаю, частина позафракційних. Але, тим не менше, це точно більше як два представники Партії регіонів. Тому це перший провал Партії регіонів при серйозному питанні. Причому, не Партії регіонів, - це кандидатура не Азарова, навіть не Лавриновича, це кандидатура Януковича", - додав віце-спікер і нагадав, що цю кадидатуру було узгоджено саме із президентом України.

"Уявіть собі, вийшло, що в таємному режимі у Януковича немає більшості. Тобто це катастрофа. Не знаю, як президент буде впливати - кадрово чи в інший спосіб... Президент говорив, що він спокійно себе почуває, має ледь не конституційну більшість, але не зміг свого кандидата проголосувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голосування за омбудсмена підтвердило існування конфлікту у партії влади - Томенко

Томенко нагадав, що під час голосування, і Олександр Єфремов і Юрій Мірошниченко сказали: "Ми взагалі не обговорюємо питання, що буде якщо буде.. Лутковська — омбудсмен. У нас достатньо голосів і це наша чітка лінія".

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи пов'язане таке голосування із фінансовими конфліктами всередині Партії регіонів, "бютівець" підкреслив, що такі конфікти були давно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жоден із кандидатів на омбудсмена не набрав достатньої кількості голосів

"Просто, на жаль, специфіка голосування картками не дає можливості показати справжні настрої у Партії регонів. Таємне голосування дуже чітко це продемонструвало. І це не перший конфлікт і не останній. Він показовий, бо виявилося, що не 2 і не 3 людини... а це ми говоримо про більшість... 46 людей — це велика кількість", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати проголосували за уповноваженого з прав людини

Томенко також зазначив, що можливо, шляхом консультацій можна буде побачити, хто ці 45 депутатів і додав: "Це означає, що в Партії регіонів дуже багато людей незадоволені: незадоволені як розподіляються бюджетні кошти, не задоволені як одні бізнес-структури заробляють, інші структури не заробляють. Це вже системний конфлікт".

Зараз ви читаєте новину «Томенко: Голосування за омбудсмена - це катастрофа для Януковича і ПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути