четвер, 15 березня 2012 20:40

За Лутковську не проголосували "регіонали" та комуністи - джерело

За Лутковську не проголосували "регіонали" та комуністи - джерело
Валерія Лутковська

За провладного кандидата в омбудсмени Валерію Лутковську не проголосували щонайменше троє "регіоналів", а також комуністи. Про це повідомляють джерела "Української правди", якім стали відомі деякі подробиці таємного голосування.

Так, її кандидатуру не підтримали "регіонали" Василь Грицак і Валерій Коновалюк. Причина в тому, що Лутковська - це креатура міністра юстиції Олександра Лавриновича, з яким Грицак і Коновалюк ведуть війну в зв'язку з біометричними паспортами.

Крім того, кандидатуру Лутковської не підтримав "регіонал" Едуард Павленко, який тісно пов'язаний з чинним омбудсменом Ніною Карпачовою. Вона не покладає сподівань вчергове обратися на цю посаду, оскільки голова Верховної Ради Володимир Литвин начебто обіцяв внести її кандидатуру після провалу Лутковської.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Жоден із кандидатів на омбудсмена не набрав достатньої кількості голосів

Окрім того, як повідомляють джерела, за Лутковську не голосувала КПУ, оскільки в апараті омбудсмена Карпачової було працевлаштовано декілька колишніх депутатів від Компартії.

Сама Карпачова також не чужа до комуністичної ідеології - наприклад, вона публічно виступала на підтримку режиму Фіделя Кастро.

Як відомо, у четвер жоден з кандидатів не набрав достатньої кількості голосів для обрання уповноваженим з прав людини. Так, за Валерію Лутковську проголосувало 212 депутатів, за Євгена Захарова – 134. Не підтримали жодного кандидата 18 депутатів. Визнано недійсними 27 бюлетенів.

Зараз ви читаєте новину «За Лутковську не проголосували "регіонали" та комуністи - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути