четвер, 15 березня 2012 17:21

Голосування за омбудсмена підтвердило існування конфлікту у партії влади - Томенко

Голосування за омбудсмена підтвердило існування конфлікту у партії влади - Томенко

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що конфлікт всередині парламентської більшості загалом та Партії регіонів зокрема, про який так багато говорили, підтвердився.

Про це політик сказав, коментуючи результати голосування за Уповноваженого з прав людини, яке сьогодні проходило у парламенті, повідомляє прес-служба партії  "Батьківщина".

Як повідомлялося, жоден з кандидатів не набирав достатньої кількості голосів для обрання Уповноваженим з прав людини. Кандидат від більшості Валерія Лутковська набрала 212 голосів, а Євген Захаров – 134.

"Голосування говорить про те, що між різними групами всередині Партії регіонів та загалом в парламентській більшості існує конфлікт, передовсім стосовно кадрової політики, яку здійснює президент та його найближче оточення", - сказав Томенко.

Він зауважив, що вже стала нормою публічна критика на адресу того чи іншого високопосадовця представниками як членів парламентської більшості, так і самої Партії регіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доній: Лутковська не може бути омбундесманом, бо вона стала "рупором Прокуратури"

"Це голосування чітко зафіксувало, що, не дивлячись на те, що внесення Валерії Лутковської було офіційно освячене, як кандидатури не лише Партії регіонів, а й команди Віктора Януковича, – 212 голосів – це серйозна поразка влади і підтвердження цієї конфліктності", - наголосив віце-спікер.

"Окрім того, ще один з фактів, який чітко свідчить про розкол, є те, що вперше за багато років парламентської діяльності маємо факт великої кількості так званої не публічної, таємної незгоди з кандидатурою, запропонованою від Віктора Януковича", - зазначив Томенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов захищає кандидатуру від більшості на омбудсмена: докір опозиції не конструктивний

Він пояснив, що за результатами голосування зафіксовано 27 недійсних бюлетенів і 18, в яких не підтримали жодної кандидатури: "Тобто 45 народних депутати були змушені взяти бюлетені, але висловили свою принципову непідтримку кандидатурі влади".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місце Карпачової вже запропонували Захарову та Лутковській

Томенко назвав очевидним, що напередодні виборчої кампанії така конфліктність буде посилюватися.

Зараз ви читаєте новину «Голосування за омбудсмена підтвердило існування конфлікту у партії влади - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути