середа, 10 лютого 2010 08:29

Колесніков про шанси Тимошенко, мову і Ющенка

Колесніков про шанси Тимошенко, мову і Ющенка

У прем"єр-міністра Юлії Тимошенко немає жодного шансу оскаржити результати голосування у судах, тому що під час виборів не поступило практично жодної скарги зі всієї України.

Про це у вівторок ввечері в ефірі Шустер Live заявив народний депутат і замглави Партії регіонів Борис Колесніков.

"Для Тимошенко це боротьба за свого майбутнього виборця і спроба створити умови для торгів з нами", - вважає "регіонал".

За словами Колеснікова, БЮТ забув, що це вони - влада, а Віктор Янукович - представник опозиції.

"Тільки влада може сфальсифікувати вибори, тому вони будуть судитись самі з собою", - сказав нардеп.

Говорячи про післявиборчу ситуацію у Верховній Раді, Колесніков зазначив, що є два можливих варіанти розвитку подій - або нова коаліція, або розпуск парламенту. Він також виключив можливість створення коаліції з БЮТ.

"Така коаліція неможлива перша за все через ідеологічні причини. Якщо Янукович говоритиме з БЮТ, то продасть інтереси своїх виборців", - наголосив "регіонал".

Колесніков заперечив і будь-які домовленості з чинним президентом Віктором Ющенком.

"Цих домовленостей навіть теоретично не могло бути. Президент стояв на Майдані і позиціонував себе як європейський політик, як демократичний діяч, тому він просто зобов"язаний демократично передати владу", - повідомив депутат і додав, що йому хотілося б почути привітання Ющенка з перемогою на адресу лідера ПР.

"Регіонал" виступив з незмінною позицією своєї політичної сили у питанні мови. На його переконання, двомовність не є бажанням комусь догодити. Це демократична норма.

"Коли американці проводили тут дослідження, то 54% українців відповіли, що вони за дві мови. Янукович вже запропонував модель - надати обласним радам право за заявою батьків оплачувати навчання дітей російською мовою за обов"язкового вивчення державної мови. Чиновники у цих областях за рішенням облрад будуть спілкуватись двома мовами і судочинство також буде вестись двома мовами", - підсумував нардеп.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Колесніков про шанси Тимошенко, мову і Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути