вівторок, 09 лютого 2010 19:17

Західна преса застерігає Тимошенко від антидемократичних дій

Американська газета "Вашингтон пост" пише, що не вбачає загрозу демократії в постаті Віктора Януковича. Мовляв, він зробив висновки з помаранчевої революції:

— Насправді можуть загрожувати ідеалам помаранчевої революції не кандидати або їхня політика, а антидемократичні дії, — пише видання. — У цьому випадку найбільшою загрозою зараз є Тимошенко, якщо вона зважиться неправомірно оскаржити результати виборів у суді.

Британська газета "Таймс" підтвердила, що твердження Юлії Тимошенко про порушення на виборах практично не підкріплені фактами:

— Головна причина її поразки набагато простіша: вона погано управляла країною, — пише газета, додаючи, що помилково вважати Тимошенко представником ліберальних і прозахідних настроїв. У будь-якому випадку маловірогідно, що ЄС захоче прийняти до своїх лав Україну, "поки в її економіки склероз, а у фінансах — хаос".

Польська "Газета виборча" пише, що Янукович після 2004 року зумів стати політиком з реальною громадською підтримкою, а не чиїмсь ставлеником:

— Як чоловік, який п"ять років тому намагався сфальсифікувати президентські вибори, став главою держави? Відповідь одна. Такими є принципи демократії. І нема на що тут ображатися. Також немає сенсу згадувати старі провини Януковича. Ми повинні прийняти на віру, що він приймає демократичні правила гри.

Зараз ви читаєте новину «Західна преса застерігає Тимошенко від антидемократичних дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути