пʼятниця, 29 червня 2012 15:27

Кармазін: "У нас такі президенти, що цей інститут можна взагалі ліквідувати"

Кармазін: "У нас такі президенти, що цей інститут можна взагалі ліквідувати"
Юрій Кармазін: краще б створили управління з дотримання Конституції. Фото: timer.od.ua

Конституційну асамблею створили задля перерозподілу влади.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Юрій Кармазін.

Він прокоментував заяву члена Конституційної асамблеї Петра Мартиненка про те, що було б ідеально для України, якби президента обирали в парламенті. Кармазін з такою думкою не погоджується і вважає, що взагалі Конституційну асамблею створили для відволікання суспільної уваги.

"Вся ідея Конституційної асамблеї зводилася до того, щоб перерозподілити владу. Не щось зробити для людей, а перерозподілити владу і відволікти людей від проблем, які сьогодні існують", - підкреслив він.

Політик додав: "Більше не для чого вона (Конституційна асамблея) не потрібна. І кожен, хто буде зараз висувати подібні ідеї, просто виконуватиме завдання із заангажування громадської думки і не більше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Конституційна асамблея — це локшина на вуха електорату", — Безпалий

На думку Кармазіна, ідея обирати президента у парламенті є неприйнятною. "Це право людей - змінювати президента. Зрозуміло, для чого Партія регіонів під виглядом вчених і інших створила там собі більшість у Конституційній асамблеї. Бо інакше не було б такого завзяття в Адміністрації президента. Просто створили управління, потім туди направили людей а тепер під розмови про все це, реформуватимуть Конституцію", - пояснив він.

Політик також підкреслив: "Краще б створили управління з дотримання Конституції. І почали б з 84 статті частини 3 — рекомендували б президенту не підписувати жоден закон, який прийнято із порушенням принципу особистого голосування. Хіба це важко? І все. І вже б президент чимось хорошим запам'ятався б у житті людей. Це дуже просто — почати виконувати Конституцію, ту, яка є".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автор Конституції вірить, що цього разу Ставнійчук буде дотримуватися конституційної процедури

"А художні фантазії на тему, що когось там треба обирати в парламенті - це зменшення і звуження існуючих прав і свобод, які є на сьогоднішній день у людей і які гарантовані Конституції. Точно так, як звуження прав і свобод відбулося, коли забирали гарантії компенсацій чорнобильцям та інші", - додав нардеп.

Сам Кармазін не проти взагалі ліквідувати інститут президента, але вважає, що треба дотримуватися чинної закону.

"Бачачи, які в нас були президенти в Україні, то якби приймали би нову Конституцію, то я взагалі не бачив би потреби у такому інституті. Але я відношусь до тих, хто підтримує дотримання Конституції. Давайте спробуємо пожити за цієї Конституцією, дотримуючись її", - пояснив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук нічого хорошого для України не зробив - Хмара про Конституційну асамблею

Він також додав, що рішення КСУ щодо повернення до Конституції 1996 року є абсолютно неконституційним і нелігитимним. "Я про це неодноразово заявляв. Це — злочин. Кожен із суддів Конституційного суду, який за це проголосував, зробив злочин перед українським народом. Вони змінили суспільний лад у непередбачений Конституцією спосіб і мають нести кримінальну відповідальність", - наголосив Кармазін.

Зараз ви читаєте новину «Кармазін: "У нас такі президенти, що цей інститут можна взагалі ліквідувати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути