середа, 24 серпня 2011 11:03

Спецтема: 20 років незалежності!

Донецьк позбавили права відзначити 20-річчя України

Донецьк позбавили права відзначити 20-річчя України

Сьогодні о 6 годині ранку Донецький окружний адміністративний суд виніс заборону на проведення всіх урочистих заходів в День незалежності України тим організаціям, які раніше подали заявки. Хоча мова йшла не про протестні акції, а про святкові.

Про це повідомив голова донецького відділення Народного Руху України Віталій Гатченко.

"Ми ще 1 серпня подали заявку на проведення святкової ходи, і позначили маршрут - від пам'ятника Леніну до пам'ятника Шевченка. Донецька міськрада погодила цю акцію 10 серпня, - сказав Віталій Анатолійович. - Проте вчора ввечері Донецька міськрада подала позов про заборону. Нас мордували в суді 12 годин і тільки о шостій ранку зачитали постанову. На тій підставі, що воїни-афганці та шахтарі-регресники хотіли б зібратися там же, де і ми - на центральній площі Донецька, заборонити всім. Афганці і шахтарі звернулися до міськради в останній момент, і я припускаю, це не випадково. Місцева влада заручилася листом в.о начальника міськвідділу про те, що ми з афганцями і шахтарями маємо різні погляди, і нібито на цьому грунті можуть виникнути конфлітки. Представник шахтарів-інвалідів був у суді, і я поставив йому питання про ідеологічні переконання їх організації, але ніяких розбіжностей щодо Дня незалежності не виявилося. Більше того, представники міськради, які захищали свій позов, так само не змогли назвати так званих ідеологічних розбіжностей між Народним рухом і шахтарями-інвалідами".

"Моя думка: нас, українців, хочуть позбавити права святкувати день народження держави, в якій ми живемо. Біда в тому, що донецька місцева влада не відчуває, що живе в Україні! У них немає такого свята, і вони не хочуть щоб це свято було у нас. Але чинуші від Партії регіонів, які обслуговуються олігархів, так просто не зможуть відібрати в нас святе свято", - зазначив Гатченко.

В управлінні зі зв'язків з громадськістю Донецької міськради повідомили, що міськрада вбачає в збігу заявок передумову для провокацій. Зазначимо, що розгляд позову в суді почався після закінчення робочого дня.

Офіційно донецька влада відзначила 20-річчя держави в понеділок. 22 серпня голова донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький і міський голова Олександр Лук'янченко одночасно до Дня Прапора та Дня незалежності України поклали вінки з живих жовтих і блакитних квітів до пам'ятника Шевченка. Після чого було презентовано 8-метровий предмет народного рукоділля, який назвали "рушником з'єднання".

24 серпня в Донецьку стартує одинадцятий міський фестиваль "Троянди Донецька" - пройдуть виставки предметів декоративно-прикладного мистецтва, звітні концерти і конкурси. Якихось спеціальних відзначень національного свята сьогодні в Донецьку не очікується.

На цьому тижні Донецьк святкує традиційно більш популярні серед місцевих жителів - День міста і День шахтаря. У п'ятницю, щоб привітати земляків, у Донецьк прибуде президент країни Віктор Янукович. Найяскравішим обіцяє стати неділя - у першій половині дня відбудеться святковий карнавал, а ближче до вечора на стадіоні "Олімпійський" для донеччан заспівають і станцюють диско-група 80-х "Оттаван" та Вєрка Сердючка.

Зараз ви читаєте новину «Донецьк позбавили права відзначити 20-річчя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

131

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути