субота, 07 липня 2012 10:53

Спецтема: Луценко за ґратами

Безсмертний: прокурори у справі Луценка сядуть, а Кузмін втече

Безсмертний: прокурори у справі Луценка сядуть, а Кузмін втече
Колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний був присутній на судовому засіданні у справі Луценка. Фото: collaboration.org.ua

На судовому засіданні у справі екс-мінстра МВС Юрія Луценка був присутній колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний. Про це повідомляє Gazeta.ua.

Він у розмові заявив, що, з правової точки зору справи Луценка взагалі не повинні були б бути.

"Якщо простежити від затримання Юрія і до сьогоднішнього дня будь-якому юристу складно знайти аргументи цьому. Це нагадує політичні справи Сакко та Ванцетті. У мене таке враження, даруйте, що так скажу, що Ґонґадзе помер за те, щоб ми в Україні мали право говорити те, що хочемо говорити. А Юрій (Луценко — ред.) сидить в клітці, щоб врешті-решт у нас з'явилися судді. Я розглядаю цей процес не як правовий, а як процес становолення суддівської системи", - сказав екс-посол.

За словами Безсмертного, з кожним наступним засіданням стає все очевидніше, що замовник справи Луценка — президент Віктор Янукович, а вся справа — політична помста.

"Очевидно, що по цій справі сядуть, але не замовники і найвищі виконавці як Кузьмін та його права рука — вони встигнуть втекти на літаках, які вже їх чекають. А сядуть прокурори, які зараз знаходяться у залі суду", - зауважив він.

На думку Безсмертного, ситуацію можна було б змінити. Якби суддя Анна Медушевська заявила відвід у цій справі і поклала мантію на стіл.

"Свого часу Микола Замковенко у цьому Печерському суді поклав мантію. Так він змінив ставлення громадян України до суддів і судів", - додав екс-посол.

Зараз ви читаєте новину «Безсмертний: прокурори у справі Луценка сядуть, а Кузмін втече». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути