пʼятниця, 06 грудня 2013 17:31

В Івано-Франківську погрожують і мстяться євромайданівцям

В Івано-Франківську погрожують і мстяться євромайданівцям
Фото: baba-babi-skazala

19-річну Іванну-Марію Адамчак побили невідомі, коли вона ввечері поверталася додому. Наче за те, що дівчина виступала на Євромайдані.

"Перед тим отримала повідомлення в соціальній мережі. З текстом, яке я маю право такій великій кількості людей говорити всякі речі про політику. Бо я "жалкое нечтожиство". Рекомендували видалити відео з Євромайдану і ніколи не лізти у не свої справи. Україна ніколи не буде в Євросоюзі, будуть тільки нові жертви. "Будуть тільки нові жертви у вас і тих людей, які стукають в закриті двері", написали мені. Я на ці слова не відреагувала ніяк. Але коли ввечері поверталася додому, на мене напали двоє невідомих чоловіків".

Іванну-Марію ударили по спині. Дівчина впала. Далі ще кілька разів вдарили палицею. В кінці сказали: "За маскалів ти ответиш". Від нападників дівчину врятували перехожі. Коли ті почули голоси людей, одразу втекли.

"Їх дуже зачепили слова "Хто не скаче, той москаль", які я говорила зі сцени. Мене врятувала куртка тепла, інакше було б набагато більше синців на тілі. Зараз написала заяву в міліцію", - додає Адамчак.

Тим часом, повідомлення з погрозами отримав ще один активіст Франківського Євромайдану - журналіст місцевого інтернет-ресурсу "ФранкоTimes" Василь Крайник. На його мобільний телефон надійшло смс з текстом: "Не робіть х...ні, якщо хочете дальше спокійно робити в газеті, вопше ліпше думайте про університет, поки ви ще там, навіть не думайте піднімати шумиху, буде гірше". Хлопець - студент Прикарпатського національного університету.

Нагадаємо, у ніч з 30 листопада був жорстоко побитий координатор Євромайдану Максим Кицюк. Хлопця відлупцювали троє невідомих, порізали ноги та руки.

Зараз ви читаєте новину «В Івано-Франківську погрожують і мстяться євромайданівцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути