неділя, 19 травня 2024 11:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог застосував майже сотню КАБів: Генштаб повідомив новини з фронту

Ворог застосував майже сотню КАБів: Генштаб повідомив новини з фронту
Українські військові відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося загалом 110 бойових зіткнень.

Ворог завдав трьох ракетних ударів із використанням чотирьох ракет, 59 авіаційних ударів, застосувавши 95 КАБів. А також задіяв 58 ударних БПЛА типів Shahed і "Ланцет". Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Окупанти також здійснили 4164 обстріли позицій українських військ та населених пунктів з артилерійських систем, із них 73 - з реактивних систем залпового вогню.

За минулу добу Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 21 район зосередження особового складу, одну станцію РЛС та два зенітних ракетних комплекси ворога.

"Уже з початку поточної доби відбулося 39 бойових зіткнень. Російські окупанти здійснили 541 обстріл позицій наших військ. Також застосували 37 ударних дронів-камікадзе. Сили оборони продовжують зосереджувати основні зусилля на обороні зайнятих рубежів, недопущенні просування російських окупантів вглиб нашої держави та відбиття їх збройного нападу на Україну", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це не розвідка боєм - ветеран оцінив шанси росіян на Харківщині

За даними Генштабу, на Харківському напрямку противник з початку доби активних дій не проводив.

"Сили оборони докладають максимум зусиль для посилення позицій, поповнення резервів, ведення розвідки та тримають дії ворога під вогневим контролем. Зокрема, за поточну добу втрати противника склали чотири окупанти та 14 одиниць військової техніки. Знищено танк, артилерійську систему та три автомобілі, пошкоджено два танки, п'ять артилерійських систем та два автомобілі. За уточненими даними за минулу добу загальні втрати агресора на Харківщині склали: 209 окупантів, 43 одиниці техніки. Українські захисники знищили бойову броньовану машину, чотири артсистеми, 11 автомобілів та 11 БпЛА. Крім того пошкоджено три танки, одну бойову броньовану машину, три артсистеми, чотири автомобілі", - зазначили у Генштабі.

На Куп'янському напрямку підрозділи українських військ відбивають атаку противника в напрямку населеного пункту Берестове. Ситуація там контрольована. ЗСУ здійснюють заходи з посилення позицій переднього краю оборони, за можливості переймають ініціативу для покращення тактичного положення.

"На Сіверському напрямку противник активізував спроби пошуку слабких місць в нашому бойовому порядку. З початку доби відбулося 15 атак на позиції Сил оборони, 11 з яких тривають. Ворог намагається прорватися в напрямку населених пунктів Білогорівка Луганської області та Роздолівка Донецької області, успіху не має. Тут нашими військами вже знищено два танки та два МТЛБ, також одна БМД противника пошкоджена", - йдеться у повідомленні.

На Краматорському напрямку протягом поточної доби ворог сім разів намагався прорвати оборону українських військ. Нашими захисниками три атаки відбито. Тривають бої в районах населених пунктів Кліщіївка, Калинівка, Новий та Андріївка. Втрат позицій не допущено. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку з початку доби ворог 10 разів атакував позиції українських військ. Силами оборони дві атаки відбито. Тривають бойові дії в районах Євгенівки, Сєверного, Новоселівки Першої та Уманського. Ситуація контрольована.

За поточну добу на цьому напрямку ворог втратив 68 окупантів та сім одиниць військової техніки, зокрема знищено бойову броньовану машину та три автомобілі. За уточненими даними за минулу добу втрати противника склали: 274 окупанта вбитими та пораненими, 19 одиниць озброєння та військової техніки. Зокрема наші воїни уразили вогнем танк, артсистему, два автомобіля та два БпЛА. Крім того пошкоджено чотири танки, бойову броньовану машину, чотири артсистеми та чотири автомобілі противника.

На Курахівському напрямку підрозділи ЗСУ відбили одну атаку противника на напрямку Славне-Парасковіївка. Ворог успіху не мав.

На Времівському напрямку противник здійснив дві безуспішні спроби витіснити підрозділили Сил оборони в районах населених пунктів Урожайне та Старомайорське Донецької області. Ситуація контрольована.

На Придніпровському напрямку Сили оборони відбили одну атаку противника в напрямку Кринок. В ході боїв, ворог успіху не мав, втрат позицій не допущено.

Російські окупанти не відмовляються від наміру захопити Часів Яр у Донецькій області.

Нещодавно загарбники активізували свої зусилля із захоплення цього оперативно важливого міста, користуючись наступами на півночі Харківської області та сході України і створюючи більший тиск на українські Сили оборони, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Ворог застосував майже сотню КАБів: Генштаб повідомив новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути