пʼятниця, 06 грудня 2013 13:25

"Гарячі голови" в МВС не проти жорсткого розгону Майдану - екс-міліціонер

"Гарячі голови" в МВС не проти жорсткого розгону Майдану - екс-міліціонер
Фото: korrespondent.net

У Міністерстві внутрішніх справ є люди, які пропонують дуже жорстко розігнати протести на Майдані Незалежності в Києві. Про це повідомив голова громадської організації правозахисту ветеранів силових структур Олександр Дідур на прес-конференції, передає УНН.

"Є два сценарії. Перший сценарій той, що Майдан просто видихнеться і розійдеться – це найбільш тихий сценарій. Другий сценарій жорсткий тому, що у МВС є "гарячі голови", які закликають дуже жорстко розігнати Майдан. Застосовувати силу при вирішенні таких питань є неприпустимо", - заявив Дідур.

За словами екс-міліціонера, деякі з працівників силових структур самі засуджують дії "Беркуту" під час розгону Євромайдану та дій на Банковій.

"У нас командир "Беркуту" отримав наказ, як його підлеглі виконали наказ, ми всі добре знаємо – надмірно застосувавши силу. Після того, мій колега, колишній слідчий, сказав таку фразу: "Для мене з сьогоднішнього дня працівників "Беркуту" не існує". Не варто забувати, що є колишні командири "Беркуту" в Івано-Франківській області, які заявили, що також засудили дії працівників "Беркуту", - наголосив Дідур.

Нагадаємо, в Києві та інших містах України вже більше двох тижнів тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада.

Як відомо, після того, як в ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції "Беркут" жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест. Опозиція закликала людей на Майдан і оголосила про загальнонаціональний страйк, що призвів до політичної кризи. Серед основних вимог опозиції відставка уряду Азарова, а також дострокові президентські та парламентські вибори.

Зараз ви читаєте новину «"Гарячі голови" в МВС не проти жорсткого розгону Майдану - екс-міліціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути