пʼятниця, 06 грудня 2013 13:15

Київський Майдан подарував Росії національну ідею — російський публіцист

Київський Майдан подарував Росії національну ідею — російський публіцист
Олександр Невзоров. Фото: intv.ua

Відомий російський публіцист Олександр Невзоров вважає, що кілька днів подій на Майдані принесли Росії більше користі, ніж всі її філософи й політики і "викували" національну ідею для росіян.

У бесіді з Gordonua.com він підкреслив, що європейські устремління українців цілком можуть стати зразком для Росії.

"Те, що відбувається у вас (в Україні — ред.), для величезної кількості росіян стало справжньою підказкою. Ми дуже довго не могли зрозуміти, в чому ж полягає національна ідея Росії, де тільки ми її не шукали . Її викував київський Майдан , і за це вам велике спасибі. Нехай метушливо і темпераментно, але Майдан підказав Росії, що їй варто змінюватися настільки, щоб шлях до ЄС став сам собою зрозумілим", - говорить Невзоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чоловіка, який помер сьогодні біля Євромайдану, був туберкульоз - міліція

"Про прийняття туди Росії поки ніхто і не говорить, тому що розуміють - істоті, яка прагне знову напнути постоли, відпускає повну вошей бороду, починає репетувати релігійні гімни, рвати картини і палити книги, там не місце. Але насправді всі туди хочуть. Адже зрозуміло, що ми не створимо людську медицину, чи не налагодимо ЖКГ, що не переможемо поліцейське хамство і беззаконня, якщо не потрапимо в умови, де нормалізація цих простих речей вважається суворої нормою. Там Росія буде приречена, змушена цивілізуватися. Ні за яких інших умовах, хто б не був президентом - цього чекати не слід", - додав публіцист.

Невзоров зазначає, що "офіційна Росія буде в жаху, найбільше вона боїться повороту подій, коли найближчий сусід виявиться прийнятим в пристойне суспільство".

"Не думаю, що Росія стане безпосередньо втручатися у ваші внутрішні справи, але подарунків чекати не варто", - сказав він.

Що стосується лідерів української опозиції, то Олександр Невзоров називає їх "яскравими фігурами", особливо - Кличко. При цьому вважає Верховну Раду нездатною діяти:

"Парламенту треба оголити сідниці, взяти гарапника і влаштувати самобичування. Пошматував свої жирні зади до крові на очах всієї України. Ні на що інше він не придатний", - каже російський публіцист.

Зараз ви читаєте новину «Київський Майдан подарував Росії національну ідею — російський публіцист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути