середа, 08 червня 2011 11:40

Чилійський вулкан почав згасати

Чилійський вулкан почав згасати

Вулканічна активність в чилійській комуні Пуйєуе на півдні країни почала знижуватися, повідомила в ніч на середу чилійська радіостанція "Радіо Кооперативу".

"Ми виявили перші ознаки того, що стовп газів і частинок попелу почав зменшуватися, його висота становить близько 7,5 км", - повідомив в ефірі радіостанції директор Національної служби геології і гірської промисловості Чилі Енріке Вальдівьесо.

Тим не менш, місцева влада поки не відмінили високий рівень небезпеки, оголошений раніше в цьому регіоні.

Між тим, геологи з Національної служби з надзвичайних ситуацій Чилі заявили, що ще не можна припиняти евакуацію жителів з довколишніх районів.

Місцева влада раніше розпорядилися евакуювати 4 тис. осіб з чотирьох районів, розташованих поблизу вулканів.

Як повідомлялося, від виверження сильніше за всіх постраждав регіон Патагонія на півдні сусідньої Аргентини. Шар попелу на дорогах місцями сягав 30 см. У Патагонії були перекриті автотраси через погану видимість і забруднення повітря попелом.

У багатьох містах півдня країни скасували заняття в школах і закрили держустанови.

У місті Сан-Карлос-де-Барілоче в провінції Ріо-Негро, все ще діє попередження про небезпеку. У місті виникають збої у водо-і електропостачанні.

Місцевий аеропорт закритий до 21 червня з міркувань безпеки. Влада Ріо-Негро виділила фінансові кошти для надання допомоги жителям міста.

Як повідомлялося, близько 60 рейсів з аеропорту Буенос-Айреса було скасовано через хмари вулканічного попелу від виверження вулканів в Чилі.

Авіакомпанії Aerolineas Argentinas і Austral скасували більшість рейсів з міжнародного аеропорту столиці Аргентини. Повідомляється, що аеропорти інших аргентинських міст також були змушені скасувати деякі рейси.

Виверження вулкана Пуйєуе в Чилі почалося увечері минулої суботи. 

Зараз ви читаєте новину «Чилійський вулкан почав згасати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути