вівторок, 07 червня 2011 13:36

Чилійський вулкан вкрив попелом курортне місто
15

Фото: Фото: Reuters

Виверження вулкана Пуйєує, який знаходиться на півдні Чилі і входить до вулканічного ланцюга Пуйєує-Кордон Каулле, почалося в ніч на 5 червня 2011р. і перетворило цей регіон на справжнє пекло. Більше 3,5 тис. осіб залишили район лиха в 800 км від вулкана, що прокинувся. Про це повідомляють британські ЗМІ.

Пуйєує востаннє вивергався в 1960р. Нинішнє виверження змусило владу оголосити вищий рівень загрози. Вулкан викидає язики вогню, що досягають неба, і хмари попелу майже на 10 км у висоту, які пронизують численні блискавки.

Повідомлень про жертв і постраждалих в результаті виверження поки не надходило. Хмара попелу, викинутого вулканом, рушила убік Аргентини. У результаті був закритий аргентинський аеропорт, розташований на кордоні з Чилі. За деякими даними, вулканічна хмара вже досягло курортного міста Сан Карлос де Барілоче.

Влада постачає мешканців півдня Чилі масками і очними краплями. Громадські заходи в регіоні скасовані, внутрішні рейси, можливо, будуть скасовані до середини тижня. 

Зараз ви читаєте новину «Чилійський вулкан вкрив попелом курортне місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути