середа, 08 червня 2011 02:45

Понад 3,5 тис. чилійців утекли зі своїх осель через виверження вулкана

Автор: фото: REUTERS/Ivan Alvarado
 

Понад 3,5 тис. чилійців утекли зі своїх осель через виверження вулкана Пуйєу, за 870 кілометрів від столиці Сантьяго. Багато місцевих відмовилися від евакуації, бояться мародерів. Інформації про жертв поки що немає.

Після виверження на поверхні землі утворилася тріщина завдовжки 10 км і 5 км завширшки. Із неї піднялася хмара попелу. Попіл пройшов над горами Андами й осів 10-сантиметровим шаром на курортне місто Сан-Карлос-де-Барілоче у сусідній Аргентині. Влада закрила місцевий аеропорт і кордон із Чилі. Вулканологи кажуть, попіл осідатиме щонайменше кілька днів.

— Я бачила велику хмару з диму й попелу. Моя мама говорить, що нічого подібного тут не ставалося принаймні років 40, — каже очевидець Джулі Кеслер.

Національне бюро з надзвичайних ситуацій Чилі під час виверження зафіксувало понад 230 підземних поштовхів. Людей закликають запасатися водою та продуктами й не виходити з будинків без нагальної потреби.

Вулкан Пуйєу заввишки 2240 м. Востаннє його виверження сталося 1960 року після сильного землетрусу. У Чилі понад 3 тис. вулканів, 80 із яких — активні.

Зараз ви читаєте новину «Понад 3,5 тис. чилійців утекли зі своїх осель через виверження вулкана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути