четвер, 15 серпня 2013 16:53

Більшість українських туристів незабаром покинуть Єгипет

Більшість українських туристів незабаром покинуть Єгипет
Фото: reuters.com

На сьогоднішній день на курортах Єгипту станом на 15 серпня відпочиває близько 10 тисяч туристів з України. 70% з них хочуть планово повернутися в Україну протягом найближчого тижня, повідомили в Асоціації лідерів туристичного бізнесу України.

"Туроператори, члени Асоціації лідерів турбізнесу України (АЛТУ) у співпраці з Міністерством закордонних справ України та єгипетськими туристичними партнерами докладають усіх необхідних зусиль з метою мінімізувати вплив зазначеної ситуації на відпочинок українських туристів, які перебувають в Єгипті", - кажуть у АЛТУ.

Туроператори спільно з авіакомпаніями і готельєрами в даний час також обговорюють питання про можливість виплат компенсацій туристам, які придбали тури, але сумніваються у своєчасності подорожі.

За інформацією єгипетських партнерів українських туроператорів, зараз ситуація в курортних регіонах і готелях, де знаходяться українські туристи, залишається стабільною.

У АЛТУ підкреслили, що туроператори, члени АЛТУ продовжують відстежувати ситуацію і знаходяться на постійному зв'язку з туроператорами в Єгипті і туристами.

Як повідомлялося, у зв'язку з черговим загостренням ситуації в Єгипті, проведенням акцій протесту і заворушень, а також введенням надзвичайного стану, МЗС України попереджає громадян України про небезпеку перебування в Єгипті.

Вчора, 14 серпня, МОЗ Єгипту повідомило про 15 жертв, потім 95, потім 278.

Нагадаємо, в середу, 14 серпня, влада Єгипту ввела надзвичайний стан після того, як країну накрила нова хвиля протестів і зіткнень прихильників поваленого президента Мурсі з військовими.

У ніч на середу в Єгипті почалася масова зачистка таборів демонстрантів армією.

Єгипетські військові на початку липня змістили президента Мурсі на тлі масових протестів проти його правління. Наприкінці липня Генпрокуратура Єгипту вирішила заарештувати екс-президента.

У понеділок влада Єгипту продовжила арешт Мурсі на 15 діб.

 

Зараз ви читаєте новину «Більшість українських туристів незабаром покинуть Єгипет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути