середа, 14 серпня 2013 17:38

У Єгипті в сутичках загинули і постраждали сотні людей - ООН
15

Акції ісламістів почалися практично відразу після того, як військові усунули екс-президента Мурсі від влади 3 липня
Фото: Фото: Reuters
МОЗ повідомило про 56 загиблих і 526 поранених
МВС Єгипту повідомляє, що на площах є зброя і вибухівка.

За оцінками ООН, у сутичках правоохоронних органів і демонстрантів загинули і постраждали сотні людей. Єгипетське МОЗ повідомило про 56 загиблих і 526 поранених.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун у середу засудив застосування насильства під час розгону силовими структурами таборів прихильників поваленого президента Єгипту Мухаммеда Мурсі.

Акції ісламістів почалися практично відразу після того, як військові усунули екс-президента Мурсі від влади 3 липня. На площах з'явилися наметові містечка, польові кухні та лікарні, трибуни для виступів. Низка ЗМІ ведуть пряму трансляцію з місць проведення акцій. Після появи інформації про можливий штурм, ісламісти звели на підступах загородження з тротуарної плитки, мішків з піском, металоконструкцій. МВС Єгипту повідомляє, що на площах є зброя і вибухівка.

Єгипетські військові на початку липня змістили президента Мурсі на тлі масових протестів проти його правління. Дія конституції було тимчасово призупинено, виконувати обов'язки глави держави протягом перехідного періоду було доручено голові Конституційного суду країни Адлі Мансуру. Генпрокуратура Єгипту 26 липня прийняла рішення заарештувати екс-президента на 15 діб у рамках розслідування висунутих йому звинувачень в організації та участі у нападах на військових, поліцейські ділянки і в'язниці під час подій січня-лютого 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «У Єгипті в сутичках загинули і постраждали сотні людей - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути