середа, 14 серпня 2013 06:16

Нічний Єгипет "захлиснули" автоматні черги та пляшки із запальною сумішшю

Нічний Єгипет "захлиснули" автоматні черги та пляшки із запальною сумішшю
Фото: Telegraf EPA

Одна людина загинула, ще десять постраждали внаслідок зіткнень, які спалахнули у вівторок увечері в Каїрі між прихильниками і супротивниками скинутого президента Єгипту Мухаммеда Мурсі.

В епіцентрі заворушень опинилась вулиця Фейсал недалеко від Каїрського університету, де "Брати-мусульмани" організували марш протесту, повідомляє ИТАР-ТАСС.

За словами очевидців, місцеві жителі почали кидати в них порожні пластикові пляшки. Ісламісти відповіли вогнем з автоматичної зброї. У хід з обох сторін пішли камені і пляшки із запальною сумішшю.

Поліцейські протягом довгого часу не могли пробитися до місця подій. Зараз силовики намагаються розділити протиборчі сторони.

Протягом дня "Брати-мусульмани" на мітингах у Каїрі здійснили напади на кілька урядових установ.

Тим часом, сутички між ісламістами та їхніми противниками відбуваються в місті Ель-Мансура (адміністративному центрі провінції Дакахлія) на північ від столиці. Повідомляється про десятки постраждалих.

Крім того, саморобний вибуховий пристрій спрацював напередодні увечері біля будівлі військової прокуратури в Ель-Аріші на Північному Синаї. Постраждали п'ятеро людей, зокрема четверо військовослужбовців і один мирний житель. Після цього в небо були підняті бойові вертольоти ВПС АРЄ, які з повітря ведуть пошук можливих організаторів теракту.

Зараз ви читаєте новину «Нічний Єгипет "захлиснули" автоматні черги та пляшки із запальною сумішшю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути