пʼятниця, 19 липня 2013 11:54

12-річний хлопчик пояснив журналістам причини заворушень у Єгипті

12-річний хлопчик пояснив журналістам причини заворушень у Єгипті
Скрін: gazeta.ua

12-річний геній з Каїру здивував співробітників іноземних ЗМІ.

"Найбільш промовистий політичний аналітик, якого я коли-небудь чув за цілу вічність, - це єгиптянин на ім'я Алі Ахмед", - пише оглядач The Independent Джон Уолш. Він не політик, не лобіст, не стратег, не соціальний мислитель і не журналіст. Він -12-річний єгипетський школяр, повідомляє автор статті. Тележурналістка підійшла до нього на вуличній демонстрації і запитала, що він тут робить, пише Inopressa.ru.

"Я тут, щоб Єгипет не перетворився на товар, що належить одній людині ... Ми не для того позбулися військового режиму, щоб йому на зміну прийшла фашистська теократія ",-відповів їй Алі Ахмед.

"Услід за цим він прочитав цілу лекцію про провал економічної політики Мухаммеда Мурсі, нестачі соціальної справедливості і закріплену в конституції гендерну нерівність",-оповідає автор статті.

На думку Уолша, поки західні країни в сум'ятті дивляться на дипломатів, технократів і "лібералів", залучених до єгипетської політиці, хочеться попросити їх дозволити Алі Ахмеду керувати країною. Або ж людям, які навчили його так мислити.

"Я багато слухаю, що кажуть люди, і включаю голову. Я читаю газети, дивлюся телевізор і шукаю інформацію в інтернеті ",-передає слова хлопчика видання.

Зараз ви читаєте новину «12-річний хлопчик пояснив журналістам причини заворушень у Єгипті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути