пʼятниця, 20 січня 2012 09:20
Юрій Луканов
Юрій Луканов
Юрій Луканов

Принцип влади: хапанемо сьогодні, а завтра – як Бог дасть

Наші високопосадовці, буває, зворушують нас своєю наївністю. В цьому плані сталися на днях дві знакові події. Главу уряду і за сумісництвом главу Партії регіонів Миколу Азарова жорстко критикували члени його ж партії під час закритої зустрічі. А Віктор Янукович нарікав, що Україна має найвищу ціну за газ в світі і їй ніхто в світі не хоче допомогти.

Однопартійці Азарова наїхали на нього через те, що він нібито неякісно здійснює реформи. Як пише преса, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов з усією принциповістю поставив питання в лоб: "Чому ми, депутати, маємо виступати адвокатами неякісних законопроектів уряду?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов про конфлікт у ПР: Чорної кішки у темній кімнаті просто немає

Читати їхні претензії треба наступним чином: "Ви, не шановний пане прем'єр-міністр, так працюєте, що рейтинг партії упав до такого рівня, що навіть нещасний БЮТ з лідеркою у в'язниці нас обійшов. Якщо далі так триватиме, то навіть фальсифікації на виборах нам не допоможуть. Ми їх все одно програємо". А депутатам ой як не хочеться від годівниці відсуватися.

Коли їх перетворили на банальних кнопкодавів, які нічого не вирішують і лише виконують вказівки від Януковича-Азарова, то вони не протестували і не висловлювали обурення. Коли їм дали вказівку голосувати за ратифікацію підписаних мало не підпільно так званих "харківських угод", які продовжили перебування в Криму Чорноморського флоту, то вони не лише не протестували, а ще й дико лупцювали опозицію, яка намагалася зупинити цей маразм. Вони не протестували, коли ухвалювали більш ніж одіозний Податковий кодекс, який викликав масові протести підприємців по всій країні. Вони нічого не мали проти ухвалення законів, які з порушенням конституційного принципу ухвалювали скорочення пільг для учасників війни в Афганістані і учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Характер влади не змінився — нахабство й авторитарність"

А тут раптом підняли голос проти. Лишається тільки дивуватися: невже вони справді вважали, що після всіх цих діянь їхній рейтинг виросте? Що народ їм не тільки подякує, а ще й занесе на руках до наступного парламенту?

Президент Віктор Янукович днями мало не плакав від розпуки.: "Але сьогодні ще ніхто з тих, хто нас критикує, не запропонував нам допомогу. Ніхто. Жодна країна ні зі Сходу, ні з Заходу. І ми наодинці сьогодні залишаємося з цією проблемою" - йдеться про височезні ціни на газ. Так і хочеться пожаліти нашого главу держави і заодно державу в цілому. Кинули нас напризволяще клятий Захід і підступна Росія, а ми тут будемо вигрібати самостійно, поки не потонемо.

Хочеться з'ясувати: про що думав глава української держави, коли його звідусіль закликали не саджати опозиційного лідера Юлію Тимошенко? Із Заходу і, як це не дивно, зі Сходу його просили не вдаватися до політичних репресій, відмовитися від судилища. Він розповідав всім байки про те, що наші суди є супер-пупер незалежні і він жодним чином не може впливати на їхню роботу. Потім він давав зрозуміти європейським політикам, що відгукнеться на ці заклики, що Тимошенко може звільнити апеляційний суд. Свої обіцянки він не виконав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Багато людей кажуть, що цю мерзоту треба стріляти"

Так само Янукович може незабаром поплакатися, що йому нічого робити на престижному щорічному економічному форумі в Давосі, який має відбутися незабаром. За інформацією ЗМІ, не набирається належна кількість двосторонніх зустрічей з лідерами держав. Вони просто не бажають з Януковичем мати справу. Якого біса європейці повинні вирішувати проблеми політика, який чхати хотів на їхні умовляння, який відверто дурив?

З усього вищеописаного можна зробити очевидний висновок: вкотре владна команда показала, що вона далі свого носа нічого не бачить. Живе за принципом: хапанемо сьогодні те, що погано лежить, а завтра – як Бог дасть.

Але Бог не дасть. Не любить він фраєрів.

Зараз ви читаєте новину «Принцип влади: хапанемо сьогодні, а завтра – як Бог дасть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути