вівторок, 10 січня 2012 13:39

Табачник відкрив "найкращу школу в Україні" на цвинтарі

Табачник відкрив "найкращу школу в Україні" на цвинтарі

10 січня в селищі Томашпіль на Вінничині відкрили, за словами міністра освіти Дмитра Табачника, найкращу школу в Україні. Його зустрічали місцеві жителі та майбутні школярі. У школі навчатиметься 1296 учнів з райцентру та чотирьох навколишніх сіл: Пеньківки, Олександрівки, Горишівське, Жолоби.

Відкриття школи розпочалося о 12 годині, Табачник приїхав на 5 хвилин раніше. З ним під'їхало керівництво району та губернатор Микола Джига. У цей час дітей вишикували на подвір'ї літерою "П".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачника заколять до Різдва

"Ця школа будувалася дуже довго, але дуже приємно, що в 2011 році всі об'єднали власні зусилля і таки добудували школу, - заявив Дмитро Табачник. - Це - найкраща школа в Україні".

У приміщенні коридор та сходи застелили новою зеленою доріжкою, але завуч забороняє по ній ходити учням. Доріжку знімуть після від'їзду міністра. У коридорах  поставили вазони. У школі є два спортивних зали, кімната для психологічного розвантаження вчителів  і спальня для першокласників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпка і Табачника можуть поміняти місцями

З класних вікон видно хрести, поряд кладовище. Місцеві жителі кажуть, що школу побудували на християнському кладовищі, яке було закрите 40 років тому.

"Хай би вже й ті гроби зрівняли з землею, бо будуть діти на уроці на хрести дивитись", - вигукує хтось із батьків у натовпі. На колишньому кладовищі збудований весь центр Томашполя, зокрема вулиця Миру.

"Колись на стадіоні черепами грали в футбол, нічого страшного, що на могилах школа", - каже місцевий Василь Липовецький.

Зараз ви читаєте новину «Табачник відкрив "найкращу школу в Україні" на цвинтарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути